10 лесни стъпки към по-добрия живот

2259
10 лесни стъпки към по-добрия живот
Снимка: iStock/Guliver

Няма никакво съмнение, че живеем в консуматорско време. Колкото повече имаме, толкова по-добре, включително и за статуса ни в обществото, който расте правопропорционално на притежанията ни. Успехът се измерва с пари, с огромен дом, натъпкан със скъпоструващи джаджи, коли, телефони и дори с броя на приятелите ни.

И какво печелим от това? Сега по-щастливи ли сме отпреди, когато животът е бил много по-прост? Консуматорската култута успя ли да подобри психическото ни здраве?

Отговорът е не. Всички знаем за ползата от доброто разчистване – изхвърлянето на всичко непотребно и излишно може да освободи пространство не само във физическия смисъл на думата, но и в умовете ни. Опростяването на живота може да доведе до положителна промяна в начина ни на мислене и в начина, по който се справяме с емоциите и с предизвикателствата на ежедневието. Предлагаме ви 10 стъпки как да опростите живота си, освобождавайки повече пространство за личното си щастие и благополучие.

14 психологически трика, с които да омагьосате хората около себе си

Трудно е да се обясни защо харесваш един човек. Може би усмивката му, шегите му или дългите драматични разговори, които водите заедно. ...

1. Освободете се от негативните мисли

Човешкият ум лесно попада в капана на отрицателните мисли, които никога не идват поединично. В повечето случаи не се ограничаваме до една-единствена отрицателна мисъл – след първата винаги идва втора, после трета ... докато накрая не се окажем във водовъртежа на негативното мислене, а обикновените проблеми се раздуват до застрашителни размери.

Всички можем да контролираме мисълта си, като се научим да пресичаме потока на отрицателните си мисли, да прощаваме и съзнателно да търсим и забелязваме положителното в живота си.

2. Прекарвайте по-малко време пред екрана на телевизора и на компютъра

Ето коя е най-щастливата държава в света

Норвегия вече е начело в класацията за най-щастлива страна, като измести Дания от първото място. Това показа публикувания в понеделник ...

Изобщо не си даваме сметка колко много време прахосваме пред телевизора, в интернет или с компютърните игри, вместо да се заловим с нещо далеч по-полезно и смислено, което също може да ни носи удоволствие и удовлетворение. Като например разходка сред природата, среща с приятели, релаксираща "спа"-процедура или просто хубава книга.

3. Използвайте по-малко "празни приказки“

Това не означава да спрете да говорите. Но обърнете внимание какви думи използвате. Изразяват ли положително отношение? Отговарят ли на истината? И изобщо съдържат ли някакъв смисъл? Или просто се изливат от устата ви под формата на клюки, омраза и завист? Думите, които използваме оказват пряко въздействие върху начина ни на мислене и емоционалното ни състояние. Затова изхвърлете от речника си „празните“ думи, които не ви помагат да изразите автентично мислите и чувствата си. Качеството винаги е било за предпочитане пред количеството.

Цялата статия - четете в Iwoman.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com