Бареков поиска оставката на Кристалина заради бежанците

6017
Бареков поиска оставката на Кристалина заради бежанците
Снимка: БГНЕС

Кристалина Георгиева да си подаде незабавно оставката заради кризата с бежанците в България. Това поиска Николай Бареков по време на среща с живущите до центъра за бежанци в Овча купел, организирана от зам.-шефът и общински съветник на ВМРО Ангел Джамбазки. И обвини еврокомисаря по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи в неадекватно поведение, предаде Стандарт нюз.

"От името на цялата българска общественост, която подкрепя моите виждания за обществения живот и за политиката в страната искам оставката й, защото искам да й припомня, че тя е европейски, а не американски комисар", заяви идеологът на "България без цензура".

Почитателка на Бареков му написа и подари поема

Срещата на жителите в Златарица с Николай Бареков започна под съпровода на "Цар Симеон" или както е по-известна - "Край Босфора шу...

"Тя беше първа, когато стана земетресението в Хаити и хуманитарната криза там, а у нас си прави само пиар", каза Бареков. "Вместо да помогне с организация, тя дойде и каза една невъобразима глупост, че едва ли не демографския проблем ще бъде оправен със сирийската бежанска вълна в България-изключителен цинизъм", отсече още той. "Комисар Георгиева трябваше да си влезе в ролята и да контролира целия този процес, който започва от изток и може да свърши в центъра на Европа", каза Бареков. По думите му е крайно време президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

"В момента държавния глава няма екип, който да подскаже какво е решението на проблема с бежанците", допълни Бареков. По думите му бившият премиер Бойко Борисов също е показал неадекватно поведение с думите си. "Да кажеш, че правителството праща в столицата сирийци, защото иска да направи номер на Йорданка Фандъкова показва тотално политическо късогледство. "Българските политици трябваше да реагират още миналата година, къде е разузнаването, имало ли е данни какво се е случвало в Сирия", каза още Бареков.

И допълни:"изказванията на нашите политици като Кристалина Георгиева, Бойко Борисов, и Плевнелиев само нагнетяват напрежение". Бареков подчерта, че най-адекватно от всички в момента се държи главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който лично наблюдава настаняването на бежанци във временния център в Харманли. Държавата е на автопилот, а администрацията се управлява сама, заключи Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com