ЧЕЗ предупреждава за възможни проблеми с тока в София в следващите три дни

13383
ЧЕЗ предупреждава за възможни проблеми с тока в София в следващите три дни

На 15 август в 8:30 часа стартира първият етап на изпълнението на основната реконструкция на подстанция "Средец", информират от ЧЕЗ. Това означава, че може да има нови проблеми с електрозахранването в София.

От дружеството предупреждават, че ще бъде изключен кабел 110 кВ "Тотлебен," в резултат на което подстанциите "Средец", "Витоша", "Боримечка" ще преминат на едностранно захранване. В периода 15 – 18 август включително са възможни временни смущения на електрозахранването на клиентите на ЧЕЗ в районите "Люлин", "Връбница", "Илинден", "Възраждане", "Триадица", "Лозенец", "Красна поляна" и "Средец". Екипите на "ЧЕЗ Разпределение България" са мобилизирани за двучасова аварийна готовност, т.е. за възстановяване на нормалното захранване на станцията в рамките на два часа, предаде БГНЕС.

"Работим в тясно сътрудничество със Столична община и общинските структури. Надяваме се на разбирането, подкрепата и търпението на софиянци по време на изпълнението на проекта, който ще донесе дългосрочни ползи за града", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

Проектът е на стойност 8 милиона лева и е част от дългосрочния план за реновиране и модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура на София. В София ЧЕЗ има 26 подстанции и 30 км 110 кВ кабелни линии, които са проектирани и въвеждани в експлоатация през 70 – те и 80-те години на миналия век. За тяхното обновяване и модернизация е необходимо да бъдат инвестирани 130 милиона лева в продължение на 10 години

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com