Дъждовете бавят ремонтите на булевардите в София

16778
Дъждовете бавят ремонтите на булевардите в София
Снимка: БГНЕС

Дъждовете през май ще доведат до забавяне на изпълнението на някои от ремонтите в столицата, но забавянето може да бъде наваксано, това обяви заместник-кметът по транспорт на Столична община Любомир Христов при проверката на ремонта на моста на 4 км на бул. "Цариградско шосе".

Пет години е гаранцията за пътната настилка на това, което се строи в момента, съгласно сключения договор, и при минималните изисквания. Повечето от съоръженията, които се ремонтират в момента, имат своята минимална гаранция по закон като съоръжения и конструкции. За асфалта гаранцията е пет години. По отношение на конструкциите, гаранциите са по-дълги, обясни Любомир Христов.
По думите му - основният проблем в момента е свързан с интензивните дъждове.

Ремонтни дейности по автомагистралите

Ремонтни дейности се извършват по автомагистралите, съобщиха от Ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура". Ремонтните дейно...

Булевард "Никола Мушанов" трябваше да бъде пуснат в експлоатация, но заради проливните дъждове от последните десет дни, по указания на надзора, асфалтовите работи ще бъдат подновени, при нормализирането на времето. В рамките на май, ще има забавяне на някои от обектите, но това не означава, че не може да бъде наваксано във времето. Не се предвижда пълното затваряне на бул. "Цариградско шосе", каза Любомир Христов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че целта на проверката е да се види - дали се работи интензивно, доколкото времето позволява, на всички големи обекти и по време на празниците. Даваме си сметка, че ремонтите на всички тези обекти затрудняват чувствително движението, но също така си даваме сметка, че ако не се прояви това търпение, няма как да се оправи инфраструктурата на града. Преди да дойде на бул. "Цариградско шосе", Йорданка Фандъкова е проверила и ремонта на трамвайните линии на бул. "България". Там също се работи интензивно. "С качеството компромиси не се правят", каза Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com