Фандъкова: Финансовата ситуация в "Топлофикация - София" е тежка

7353
Фандъкова: Финансовата ситуация в "Топлофикация - София" е тежка

Финансовата ситуация в дружеството "Топлофикация - София" е тежка. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, във връзка с твърдението, че „Топлофикация - София” дължи 167 милиона лева към „Булгаргаз”, предаде „Фокус”.

Всички помнят в какво състояние общината прие дружество „Топлофикация - София” - с огромни задължения, трупани години наред в прехвърляна отговорност между община и държава. Ние го взехме от държавата, която преди това управляваше, и беше приела „Топлофикация” на сто процента от общината при предишното правителство. Няма нужда да казвам, че е тежка финансовата ситуация в дружеството, каза Фандъкова.

Четвърти ден българин води гладна стачка срещу "Топлофикация - София"

Гладна стачка – този начин за борба с монополите избра един от потърпевшите в делата с „Топлофикация – София”. ...

По думите на Фандъкова са направени доста стъпки, за да бъде оздравено дружеството, но те не могат да дадат резултат веднага.

„Това са разговори между партньори – директора на столичната Топлофикация и г-н Гогов обмислят начините, погасителните планове и след това тяхното изпълнение се контролира. Това ще направят и сега. Аз винаги настоявам това да се случи бързо, за да може хората да са спокойни, че имаме гарантиран отоплителен сезон. От там нататък това са взаимоотношения между фирмите”, добави кметът Йорданка Фандъкова.

На въпрос дали е имало представител на общината, който да участва в разговорите с „Булгаргаз”, освен изпълнителния директор на дружеството, Фандъкова каза: „Нямам информация във вчерашния и днешния ден да сме били канени и да сме водили такива разговори”.

Редактор: Десислава Ушатова

70 хил. души са длъжниците на Топлофикация

Около 70 000 клиенти дължат общо 260 млн. лв. на Топлофикация. 74% от тях имат задължения от 0 до 6 сметки, 7, 4% са със задължения за ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com