70 хил. души са длъжниците на Топлофикация

9030
70 хил. души са длъжниците на Топлофикация

Около 70 000 клиенти дължат общо 260 млн. лв. на Топлофикация. 74% от тях имат задължения от 0 до 6 сметки, 7, 4% са със задължения за над 3 години, заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Топлофикация София.

Оказва се, че най-големият длъжник на дружеството е Софийският университет "Св. Климент охридски", който дължи над 1,5 млн. лв. за последните два отоплителни сезона.

Семерджиев: Столичната топлофикация дължи най-много

Не мога да потвърдя, че задълженията на "Топлофикация София" към "Булгаргаз" намаляват, заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев...

"Той е най-големият длъжник и единственият университет, който не погасява задълженията си," жалва се
Стоян Цветанов.

"В момента сме в преговори с ръководството на СУ, вероятно ще постигнем споразумение за разсрочено плащане на задълженията, така че да могат да ги заплатят до следващия отоплителен сезон, разясни Цветанов, информира БГНЕС.

"Всички ремонти по топлопреносната мрежа са приключили, няма никаква причина която и да е сграда на територията на София да не бъде снабдена. В рамките на три дни ще бъде захранена цяла София, това значи петък следобед", заяви той.

Традиционно парното първо се пуска в детски училища и градини, социалните заведения, след това жилищните сгради и накрая административните сгради, обясни Цветанов.

"Ние сме в постоянни преговори с "Булгаргаз" и Министерството на икономиката, не очакваме проблеми с доставката на газ", увери Цветанов.

Парното запазва цената през новия сезон

Няма да има понижаване на цената на парното със задна дата заради намалените цени на синьото гориво от Русия, обясни председателят на ...

"Разплащаме се всеки ден. Всички пари, които пристигат от клиентите, отиват към "Булгаргаз" приоритетно", заяви Цветанов.

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com