Французи ни обучават да си пазим летищата

3815
Французи ни обучават да си пазим летищата

Посланикът на Франция в България, Филип Отие, откри в Академията на МВР четиридневен семинар на тема "Противодействие на трафика на имущество и хора през летищата".

"Френското правителство е обвързано с присъединяването към Шенген на България и Румъния първо с въздушните и морските граници и след това – със сухопътните, заяви посланикът. Идеята на този семинар е да сближим позициите си чрез най-добрите практики. През 2011 г. през летищата на Европа са преминали 777 милиона пътници. Европейският съюз предвижда до 2020 г. пътникопотокът да нарасне с 50 %. Затова сигурността на летищата е огромна цел, през 2011 година антитерористичните действия на френските летища са стрували 700 милиона евро", каза посланикът.

Страните от ЕС може да възстановят граничните проверки в Шенген

На страните-членки на Шенген може да бъде позволено да възстановят граничните проверки за до една година при "изключителни обстоятелств...

Подполковник Жером Серветаз от въздушната жандармерия на Франция и майор Беpтран Рено от граничната полиция на парижкото летище "Роаси" са двамата френски експерти, които ще бъдат лектори на вече започналия семинар "Противодействие на трафика на имущество и хора през летищата".

От 11 до 15 юни 2012 г. в гр. Констанца, Румъния, ще продължи обучението за служители на ГДГП и на служители от Главния инспекторат на Граничната полиция на Румъния на тема "Действия на полицията в териториалното море".

Редактор: Диана Иванова

 

Спечелихме нова подкрепа за Шенген

Министрите на вътрешните работи на страните от Централна и Югоизточна Европа подкрепиха членството на България и Румъния в Шенген. Две...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com