Китай забрани на чуждите дипломати мониторинг на въздуха

5986
Китай забрани на чуждите дипломати мониторинг на въздуха

Китайските власти изискаха от чуждите посолства да не публикуват собствени бюлетини за замърсяването на въздуха в Пекин.

Изявлението на китайския заместник-министър на околната среда е адресирано преди всичко към дипломатическото представителство на САЩ, което регулярно публикува негативни данни за състоянието на градската атмосфера.

1/5 от европейските компании ще отклонят инвестициите си от Китай

Повече от една пета (22%) от европейските компании, развиващи бизнес в Китай, смятат да отклонят инвестициите си от страната към друг...

Китайският чиновник подчерта, че тази практика е незаконна и нарушава международните конвенции, предаде Би Би Си.

Жителите на Пекин поставят под съмнение официалните данни за състоянието на околната среда, в които не влиза информация за най-замърсените райони.

Консулството на САЩ в Шанхай започна да мери количеството на фините прахови частици в средата на май и да публикува резултатите в микроблога си, с обяснението, че те са „индикатор за цялостното качество на въздуха в района на Хуайхай". Според дипломатите целта е да бъдат информирани американските граждани, живеещи в Шанхай, за състоянието на града. Въпреки това, бе уточнено, че мониторингът е неофициален източник на информация, която трябва да помогне за защита здравето на служителите на консулството и техните семейства. Разликите между данните на американското консулство и тези, съобщавани официално от властите на най-големия китайски град, доведоха до нарастваща загриженост сред шанхайците.

Редактор: Ая Косарова

Китай рекламира "летящи" влакове

Китайците ще изминават 350 км само за час. През 2007 г. в Китай започнаха да функционират първите високоскоростни влакове, които измин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com