Големите сметки за парно били заради съседите

4842
Големите сметки за парно били заради съседите

Топлинни счетоводители внесоха интрига сред отопляващите се на парно като обявиха, че за високите сметки през януари са виновни съседите в жилищната сграда. Това заяви Огнян Димитров от Асоциацията на фирмите за дялово разпределение. Той уточни, че когато някой реши да промени прогнозния си дял за изразходвана топлоенергия това се отразява на останалите сметки в сградата. Разбира се, този съсед не предупреждава за това съкооператорите си, предаде АСН. 

Димитров съобщи, че сметките за първия месец от годината са увеличени средно с 8% в сравнение със същия период от предходната година. Според него фундаментални грешки няма, а завишеното топлоподаване в някои жилища е отделен частен случай.

Той бе категоричен, че всеки апартамент, в който минават тръби на топлофикацията се отоплява. Това важи дори и да не живеят хора в него. "Ако някой не иска да плаща за тази топлина, то тогава да си продаде апартамента", каза Димитров.

Директорът на „Експлоатация и поддържане на мрежите” в ЧЕЗ Божидар Гатев успокои клиентите на фирмата, че няма как да има манипулиране на електромерите. Той призова всеки, който се съмнява в това да се обърне към специалист.

Стана ясно, че консумацията на ток се е повишила със 100 мегавата през януари. Това идва от намалелите количества въглища и дърва за огрев. Гатев разкри, че консумацията на ток е по-голяма дори и в сравнение с газовата криза през 2009 г., когато доставките на синьо гориво бяха спрени за няколко дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com