Класната на Орешарски: Пламен беше за пример

32482
Класната на Орешарски: Пламен беше за пример
Снимка: БГНЕС

"Не съм имала по-добър ученик от Пламен, беше толкова тих и кротък... Необикновено кротко момче. Скромно и много, много ученолюбиво. Изключително ученолюбиво'', заяви пред класната на Орешарски, преподаваща биология и химия в ОУ "Христо Ботев" в Бобов дол, пред struma.com. 

През 1972 година Йорданка Атева става класен ръководител на 5 ''В'' клас, където е и настоящият ни премиер. 

Очакваме среща само с премиера, не говорим с министрите му, казват студентите

Категорично отказваме да влизаме в дебат по която и да е тема с министрите от кабинета Орешарски. Това заявяват в свое официално съобще...

„Спомням си, че на първата родителска среща на 5-ти „В" клас, майката на Пламен дойде при мен с молба да го освободим от тежки физически натоварвания, които учебните програми по онова време предвиждаха - знаете как беше, организираха се бригади, съботници...", спомня си учителката.

Момчето обаче имало желязна самодисциплина и желание за учение. Бил освободен от физическо възпитание, но влизал в часовете за разлика от другите деца.

Учителката споделя, че на повечето от родителските срещи от 5-ти до 7-ми клас, идвал баща му Васил. ''Защото беше много крехко момче, човекът се притесняваше каква работа ще си намери Пламен, след като завърши гимназията. За по-големия си син - Милети, Васил нямаше притеснения'', спомня си Йорданка Атева.

Големият брат на премиера също учил в основното училище в Бобов дол, но той бил коренно различен - буен, палав, емоционален. И него Атева помни с добро чувство, но не крие, че нейният фаворит е Пламен. „Мисля, че Милети е по-голям от брат си с пет години, знам, че завърши Минно-геоложкия институт, после право в Благоевград", спомня си 84-годишната преподавателка.

Константин Пенчев е готов да модерира среща между Орешарски и студентите

Не виждам проблем и съм съгласен да стана модератор на евентуална среща между премиера Пламен Орешарски и протестиращите студенти. Това...

„Пламен беше за пример. Пламен беше състрадателен, Пламен беше отзивчив..." , не спира да обсипва с възторжени думи бившия си ученик другарката Атева. „Не казвам това, защото днес управлява държавата... Не. Наистина това беше едно уникално дете, което не може да се забрави лесно - освен всичко, което споменах, Пламен имаше силно развито чувство на принадлежност. Беше добър другар. Веднъж „изгоря" за свой съученик", спомня си жената. Пенсионираната педагожка разказа един, по думите й - показателен пример, в тази посока, в който, чак като ученик в 7 клас, премиерът за първи път получил оценка, която не била отлична.

„Помогнал на другарчето си по чин - решил задачите му на контролното по математика, а за своите задачи не му стигнало време да ги реши докрай. Това беше първата му 5-ца", усмихва се жената. Целият учителски колектив на училище „Христо Ботев" тогава дълго обсъждали причините за 5-цата на Пламен, която учителят по математика - Кирил Атанасов, писал на отличника на школото".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com