Очакваме среща само с премиера, не говорим с министрите му, казват студентите

22673
Очакваме среща само с премиера, не говорим с министрите му, казват студентите
Снимка: БГНЕС

Категорично отказваме да влизаме в дебат по която и да е тема с министрите от кабинета Орешарски. Това заявяват в свое официално съобщение „Ранобудните студенти”.

Нашите изисквания която и да е тема, включително тази за образованието, ще бъдат предоставени на следващите властимащи, които и да са те. Вече поставихме своите условия за среща с Пламен Орешарски, в която да изложим своите аргументи за оставка, казват студентите.

Студентите се оплакват от тормоз, ректорите настояват окупацията да спре

От началото на студентската окупация, която се разраства от ден, измина вече цяла седмица, а засега не се вижда край на инициативата ...

Позицията е отговор на изявление на министъра на образованието Анелия Клисарова от вчера. В него тя коментира окупацията на университетите, както и дали има шанс за нулева учебна година във висшето ни образование.

Днес, до 01:30 часа през нощта, ще се решава какви да са следващите действия на студентите и ще се уточни окончателно кога и при какви условия да се иска среща с премиера Пламен Орешарски.

Днес е и деветият ден от студентската окупация. Акциите на студентите срещу правителството стават все по-настойчиви – през нощта група недоволни от управлението на правителството „окупираха” за кратко автобус номер 280, пътуващ в посока Студентския град в София.

Вчера, отдавна традиционно, имаше и шествие на ДАНСwithme през улиците "Г. С. Раковски", "Граф Игнатиев" и през булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител".  Малко преди 21 часа неголяма група протестиращи за кратко блокира и кръстовището на „Орлов мост”. Един  беше задържан заради липса на документи за самоличност. 

Студентка от ВТУ: Заплашиха колега, че ще остане без крака, ако не спрем

Подложени сме на натиск в университета. Това заяви пред bTV студентката от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" Марин...

Пред НАТФИЗ демонстриращите се опитаха да пазят тишина по молба на студентите театрали. Това се наложи заради премиерна постановка на четвърти курс, която се подготвя в момента. Самите кандидат-актьори в репетиция обаче не издържаха и гласно изразиха призива си за оставка към демонстриращите тихо на улицата. 

В същото време, в Софийския университет представители на всички протестиращи университети планираха общи действия. Планът - в  Деня на народните будители в София ще има няколко шествия, които ще започнат още от сутринта.

„Преподавателите заявиха своята позиция, че ни подкрепят и че на 1 ноември ще излязат на протест в подкрепа на студентите”, потвърди Ивайло Динев – един от организаторите на окупацията в Алма матер.

 

С концерт музиканти подкрепят окупацията на Софийския университет

Нотката на артистичен дух се запазва и в студентската окупация. Днес, от 17:00 часа, пред Софийския университет, се организира концерт ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com