Много бургазлии почетоха Левски

4801
Много бургазлии почетоха Левски
Стихове за делото на Апостола, както и негови слова, прочете актьорът Валери Еличов

Много бургазлии се събраха пред паметника на Васил Левски в Морската градина на Алеята на възрожденците, за да отдадат почит пред паметта на Апостола на свободата, предаде Радио „Фокус” - Бургас. Заупокойна молитва в памет на Левски отслужи бургаското духовенство. Пред паметника бяха строени представителните части на Военноморска база – Бургас. Венци и цветя бяха поднесени от политици, общественици и граждани на Бургас пред бюст – паметника на Апостола по случай 139 години от смъртта му.

Стихове за делото на Апостола, както и негови слова, прочете актьорът Валери Еличов. На честването свиреше Бургаския духов оркестър. Венци и цветя от името на кмета на община Бургас Димитър Николов бяха поднесени на паметника. На честването присъстваха зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, областният управител Константин Гребенаров, общински съветници, народни представители, политици от различни партии, както и много бургазлии. Венци бяха поставени и от училищата в Бургас, които носят името на Дякона.

Левскарите почетоха Апостола на свободата

Футболистите от представителния тим на Левски, ръководители, ветерани, служители и юноши от клуба, почетоха днес 139 години от гибелта ...

„Името на Васил Левски, неговото свято дело трябва да се пази на всеки един. Този ден, в който отбелязваме 139 години от обесването му, виждам колко много хора да почетат и да сведат глави пред неговата памет. Нека той служи за пример на всички ни и да вдъхновява всеки един, който се сблъсква с различни трудности и да го води напред”, каза зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com