Националният празник ще бъде отбелязан с тържествени церемонии във всички градове

5589
Националният празник ще бъде отбелязан с тържествени церемонии във всички градове
Националният исторически музей ще работи на 3 март от 9.00 до 17.30 часа

Националният празник ще бъде отбелязан тържествено във всички градове в страната.

В София от 11.30 часа пред Паметника на опълченците, Столична община, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски” и Фондация „Героите на България” организират тържествена церемония по повод Националния празник на България. В програмата ще участват актрисата Красимира Кузманова, певицата Джина Иванова, вокална формация „Юлангело” и Ансамбъл „Здравец”.

Националният исторически музей ще работи днес

Националният исторически музей (НИМ) в София ще работи на 3 март 2012 г. от 9.00 до 17.30 часа, както всеки ден, заяви директорът на НИ...

От 10.00 часа в Националния военноисторически музей представя уникати от Руско-турската война, принадлежали на император Александър II, главнокомандващия руската Дунавска армия Николай Николаевич и княз Александър I.

Националният исторически музей ще работи на 3 март от 9.00 до 17.30 часа, както всеки ден.

За първи път от 20 години в Бургас ще се проведе тържествена заря-проверка по повод националния празник 3 март. Церемонията ще започне в 18.30 часа. Площадът пред Общината ще бъде украсен с жертвеници, символизиращи вечния огън, които ще бъдат запалени от факлоносци. В ритуала ще участват части от Бургаски военен гарнизон. Строя им ще приеме командирът на Военноморска база – Бургас комодор Митко Петев. От 11.00 часа на площад „Атанас Сиреков” ще се отслужи молебен за благоденствието на свободна България и ритуал по тържествено издигане на националния флаг на Република България. От 11.30 часа ще се проведе шествие и полагане на венци и цветя при паметната плоча на ген. Лермонтов, Паметника на загиналите руски освободители и българските възрожденци в Приморски парк. От 12.00 до 12.30 часа в Приморски парк ще се състои „Парад с коне“ по маршрут: от Конна база до „Морско Казино“. В 13.00 часа на плажна ивица ще се проведе надбягване с коне - старт от „Бункера“ - финал Северен плаж и Церемония за „Тодоров ден“. От 14.00 часа в Конна база „Парк Езеро“ ще се състои състезание по прескачане на препятствия. В 19.00 часа, пл. „Тройката“ ще започне празничен концерт с участието на Вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове” с диригент проф. д-р Дора Христова и ПФА „Странджа“.

На площад „Бдинци” във Видин от 10.30 до 11.00 часа ще прозвучат изпълнения на Градски духов оркестър. От 11.00 часа ще прозвучи химнът на Република България и ще се проведе церемония по вдигане на Националното знаме. В Стамбол капия от 11.35 часа ще се проведе Историческа възстановка на освобождаването на Видин.

Честит 3 март, българи!

Честит 3 март, българи! Днес не е ден като другите. Поне не би трябвало. Днес не е ден да се оплакваме от скъпотията, да псуваме властт...

Във Варна от 19.00 часа в Театрално-музикален продуцентски център Варна ще се проведе празничен симфоничен концерт. Входът за граждани е свободен. В концерта ще участват Симфоничният оркестър при Държавната опера във Варна с диригент - Григор Паликаров и солист - Людмил Ангелов – пиано. Те ще изпълнят творби на Волфганг Амадеус Моцарт, Клод Дебюси и Лудвиг ван Бетовен.

В 10.00 часа на площада пред община Стара Загора ще се проведе церемония по издигане на националното знаме по повод Националния празник на България. В 10.30 часа ще започне празничен концерт на ансамбъл „Загоре”. В 11.30 часа ще се проведе тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”. В 18.30 часа на площада пред общината ще започне концерт на Духов оркестър – Стара Загора, а в 19.00 часа ще се проведе заря-проверка.

В 11.15 часа свещеници от православния храм „Св. Троица” ще отслужат заупокойна молитва пред Мавзолей– костница „19 юлий 1877”. На панихидата ще присъства зам.-кметът по хуманитарните дейности Ваня Сотирова. Тя ще участва в ритуала по полагането на венци и цветя пред костницата.

В с. Столетово, община Карлово от 11.00 часа честванията за Националния празник ще бъдат открити със слово от Славчо Тодоров, кмет на село Столетово. От 11.10 часа поздрав ще произнесе д-р Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово. От 11.20 часа е рециталът на самодейци при читалище „Христо Ботев 1928 г.” – с. Столетово, а от 11.30 часа е поднасянето на венци и цветя пред бюст-паметника на ген. Столетов.

Празненства по случай Националния празник на България

Церемонията по издигането на националното знаме по повод националния празник на България 3 март и 134-годишнина от Освобождението на Бъ...

В 9.30 часа на площад Севтополис” в Казанлък. ще се проведе Тържествен водосвет за благоденствието на българския народ и ритуал по издигането на националното знаме по повод Националния празник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество