X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 17 ноември

2060 1
Новините: Най-важното за деня, 17 ноември
Снимка: БГНЕС
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини от изминалия ден.

НИНОВА СПЕЧЕЛИЛА ПОРЕДНА БИТКА С ВЪТРЕШНАТА ОПОЗИЦИЯ В БСП?

Корнелия Нинова е успяла да спечели още една вътрешна битка в БСП. Част от опонентите й тази седмица отново й поискаха оставката във връзка с резултатите от местните избори. Днес имаше заседание на Националния съвет на БСП (т.нар. пленум). Той се проведе "на тъмно", като журналисти не бяха допуснати на заседанието, но от него вече започна да изтича предварителна информация.

ВЪЛЧЕВ: УЧИТЕЛИТЕ У НАС МАСОВО СЕ ПЕНСИОНИРАТ, ДЕЦА СА ПО-НИСКО ОБРАЗОВАНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ

Една страна трябва да има достатъчно учители. При нормална възрастова структура трябва да се пенсионират 25%, а при нас - 45%. Трябва да обезпечим системата с добри учители. Това призна пред БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По данни на Вълчев в предишни години е имало недостиг на учители по информационни технологии и по английски език, а през следващите години се очаква търсене на кадри по математика, физика и химия. По думи на Вълчев за първи път в системата на образованието има повече деца от семейства с по-ниско образование на родителите. Според него това се дължи на демографското възпроизводство.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: НЯМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ В БСП

„Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, ако зад тях стояха 21 или 50 партийни организации. Това щеше да е катастрофа за партията. Ако зад това писмо стоят 50 общински организации, това е тежко. Направихме проверка и се оказа, че в нито една от организициите не е приемано такова решение, не е обсъджан такъв доклад, обяви лидерът на БСП.

БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И АРМИЯ СА ПРИКРИВАЛИ ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В АФГАНИСТАН И ИРАК

Правителството на Великобритания и военните са прикрили достоверни доказателства за военни престъпления от британски войници срещу цивилни в Афганистан и Ирак, сочат резултатите от разследване на BBC и Sunday Times. Изтичането на информация от две разследвания, поръчани от правителството, за поведението на войски в конфликтите, предполага замесване на войски в убийството на деца и изтезанията на цивилни, установи разследването.

БСП ПОДКАНИ ПЕС ДА ПОВДИГНЕ НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО ВЪПРОСА ЗА ЧЕСТНОСТТА НА ИЗБОРИТЕ У НАС

БСП подкани Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния процес в България. Това се казва в доклада, разгледан на заседанието на Националния съвет на пратията днес.

ОСМАНСКИ БАЛКАНИ ИСКА ЕРДОГАН

Настъпление по всички фронтове - в икономиката, образованието и религията. Турция не пести средства за разширяване на влиянието си на Балканите. Албания играе ключова роля в "неоосманската външна политика” на Ердоган.

ВЕНЕЦИЯ ПОТЪВА, ИДВА ПРИЛИВ. ЗАЩО НЯМА ЕКШЪН ПЛАН?

Нова трета приливна вълна се задава към Венеция. Безпрецедентно трето голямо наводнение за по-малко от седмица ще трябва да посрещне града, след като морската вода вече опустоши историческия център, където е обяовено и извънредно положение. Прогнозата за града "висока вода" от 160 сантиметра за малко след обяд, е с малко по-ниска от 187 сантиметра във вторник - най-високото ниво от половин век - но все пак опасна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители