X
 
 

Корнелия Нинова: Няма разцепление в БСП

1441 1
Корнелия Нинова: Няма разцепление в БСП
Снимка: БГНЕС
„Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, ако зад тях стояха 21 или 50 партийни организации. Това щеше да е катастрофа за партията. Ако зад това писмо стоят 50 общински организации, това е тежко. Направихме проверка и се оказа, че в нито една от организициите не е приемано такова решение, не е обсъджан такъв доклад.

Те не са упълномощавани да го изразяват. Казах им – другари, това е лично мнение на вас. Уважавам го, то е различно, но това не е разцепление в партията. Защото нито вие, нито аз съм партията. Партията са членовете, а те не са ви упълномощили да пишете това“, коментира лидерът на БСП Нинова пред журналисти, предаде БГНЕС.

Нинова спечелила поредна битка с вътрешната опозиция в БСП?

Корнелия Нинова е успяла да спечели още една вътрешна битка в БСП. Част от опонентите й тази седмица отново й поискаха оставката във вр...

Тя призна, че имат различия от три години, но в никакъв случай това не означава, че партията е разцепена.

„Никъде в структурите на партията не се говори за разделение, разцепление. Ние на върха се караме. Фактът, че 7 часа дискутираме, спорим, че пред медиите има алтернативен доклад, че всички вътрешни опозиционери една седмица говорят различни неща пред медиите, е опровержение на твърдението, че сме авторитарна партия“, подчерта Нинова и обяви, че БСП е възможно най-демократичната партия, а не е като ГЕРБ, която свиква събрание, лидерът им говори, членовете пляскат и си тръгват без дискусия.

Нинова посочи още, че част от въпросното писмо, с което се иска оставката й е пълно с фалшиви новини, мъртви души и заклинания.

„Фалшива новина е в това писмо, че общинските ни съветници във Варна са гласували за председател от ГЕРБ. Фалшива новина е, че Градският съвет на Варна е искал оставката на ръководството, няма такова решение. Показах им примери за мъртви души и ги призовах да изчистим този процес в партията, ако искаме да управляваме добре държавата. Само преди седмица в централата пристигнаха формуляри от Варна за регистрация на членове, за издаване на електронни карти. Тези регистрации са от 2010 г. При проверката се установи, че 7 души от заявените са починал и преди няколко години. Казах на другарите си, че това е нетърпимо“, заяви Нинова.

БСП подкани ПЕС да повдигне на европейско ниво въпроса за честността на изборите у нас

БСП подкани Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния процес в България. Това се каз...

Тя поясни, че такова писмо не приема и обърна внимание, че се правят заклинания, че партията никога няма да спечели избори.

„Чакайте, как го разбрахте това? Това зависи от нас. Казах им, че не предлагат решения на проблемите. Ние имаме проблеми, разбира се, Не предлагат решения, освен едно – ако сте забелязали писмото завършва само с едно предложение за решение. Там се казва, че всички проблеми в партията ще се решат, ако сменим председателя. Т.е. не се дава обективна препоръка. Очевидно това е целта, защото предстои прекият избор на председател“, каза още лидерът на БСП.

На въпрос вярно ли е, че в Сандански е закрит клуба и са били взети 3000 лв. от касата на партийната им организация, Нинова каза, че това го научава от медиите и ще извърши проверка, и че не е видяла протестиращите на „Позитано“ 20, които стояха по време на пленума.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално