Общините около София искат достъп до метрото

15021
Общините около София искат достъп до метрото
Снимка: БГНЕС

11 общини около София искат достъп до метрокръговете на столицата. Те са се обединили в регионално сдружение "Общини център", със седалище в Божурище.

На пресконференция кметът на Радомир Пламен Алексиев обясни, че транспортните схеми на сателитните около София общини не са допуснати до центъра на столицата. Затова управниците им настояват в близост до метрокръговете в жилищните комплекси "Люлин" и "Младост" да бъдат изградени паркинги, снабдени с всичко необходимо за бързо придвижване на идващия от провинцията пътникопоток.

Около 4 000 души от Радомирско пътуват ежедневно до София с линиите от града и преминаващи от Кюстендил. Поне още 1000 местни жители се придвижват до столицата с коли всеки ден на принципа на "споделеното пътуване".

Автобусите от Радомир до Студентски град вече са спрени. Пътуват само тези до автогара "Овча купел". "Ще настояваме пред областния управител на Перник да бъдат удължен с две години лицензът на трите фирми, обслужващи маршрутите до столицата", каза още Алексиев, цитиран от бТВ.

"Най-качествената работна ръка от 11-те сателитни общини е в София. Населението ни също харчи голяма част от парите си там. Затова смятаме, че Столична голяма община дължи инвестиции за осигуряване на удобство на пристигащите от провинцията работници", категоричен е радомирският кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com