Пампорово отчита ръст на гръцки туристи

3243
Пампорово отчита ръст на гръцки туристи

Близо 65% ръст на гръцки туристи се отчита в Пампорово през последните две години, съобщи Татяна Маринова, маркетинг директор на „Пампорово” АД. Според нея след откриването на ГКПП Маказа в ски курорта се наблюдава осезаемо увеличение на потока гръцки туристи, което е част от плановете за разгръщане на нови пазари, предаде Дарик.

Над две трети са балканските туристи в Пампорово и това затвърждава позицията на планинския курорт като водеща дестинация в региона, коментира още Маринова. Първите за зимния сезон ваканционни групи от Гърция се очакват в Пампорово в навечерието на Коледа.

Търговци в Пампорово масово искат отмяна на актове от съда

Търговци масово искат от съда да им отмени актовете, които им са наложени от Инспекцията по труда през миналия зимен сезон. Три дела ве...

Ново увеличение на организираните туристи от Гърция се очаква да настъпи след облекчаване на пропускателния режим на ГКПП Маказа и разрешаването на преминаване на автобуси. Прогнозите са през 2016 г. окончателно да бъде разрешено през пункта да преминават автобуси до 55 места, за което са в ход съгласувателни процедури между двете държави.

Плановете за развиване на обща туристическа дестинация море-планина бяха обсъждани на проведеното през октомври в Пампорово Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона”. В подкрепа на идеята за комбиниране на възможностите за морски и планински туризъм от двете страни на границата се произнесоха хотелиери и представители на гръцки периферни области.

Чрез един общ летен продукт море-планина е възможно да се насочим към пазари в европейските страни, смята Татяна Маринова. За зимния период също се залага вариант на сътрудничество с гръцки туроператори, съчетавайки ски ваканция и маршрути до културно-исторически забележителности в Северна Гърция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com