Плащат 1200 евро за повреден багаж

4908
Плащат 1200 евро за повреден багаж

Обезщетение до 1200 евро за всеки куфар или чанта ще получават пътниците, ако багажът им се изгуби или повреди, докато пътуват с автобус. Това гласят промени в Закона за автомобилните превози, които са подготвени от Министерството на транспорта, предаде Стандарт нюз.

Те въвеждат в закона правилата на ЕС за движение на автобуси на разстояние над 250 км. Максималната сума, която ще получат близките на пътник, починал заради проблеми с автобус, е 220 хил. евро.

Готвят директни полети до Китай

Откриването на директна въздушна линия между България и Китай e една от идеите, обсъдени от зам.-министъра на транспорта Камен Кичев и...

С предложените от ведомството на министър Ивайло Московски промени се затяга контролът върху автобусите, като целта е да се гарантира безопасността на пътниците. Шофьор, който при проверка не представи документи, които регистрират времето на управление и почивките му през деня и предходните 28 дни, ще бъде глобен 1500 лв.

Който допусне или разпореди превоз на пътници или товари с автобус, който не е технически изправен или не е минал предпътен преглед, ще отнесе глоба от 500 лв. Министърът на транспорта ще координира внедряването и използването на интелигентни системи в автомобилния транспорт, гласят още промените. Сред примерите за такива системи са системите за управление, наблюдение и контрол на движението в градовете и по магистралите, електронните системи за събиране на пътни такси за изминато разстояние (ТОЛ такси), сателитните системи за навигация по пътищата, единният европейски телефон за спешни и аварийни обаждания (телефон 112) и др.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com