"Полит.ру": България и замръзващата Източна Европа крадат руски газ!

10376
"Полит.ру": България и замръзващата Източна Европа крадат руски газ!
Абсолютен пик в консумацията на енергия отчитат и от "Топлофикация" София

Двама служители на западноевропейски газови компании предполагат, че изпращаният в Европа руски газ е възможно да се краде в източноевропейските държави, които страдат от силните студове. Става дума за Украйна, Полша, Сърбия, Румъния, България, Литва и Чехия, съобщава електронното издание ”Полит ру”, позовавайки се на статията във вестник „Ведомости” „Изтичане на газ в Европа”.

В тези държави студът вече отне живота на 89 души.

Общо 71 са жертвите на студа в Източна Европа

Ниските температури в Централна Европа взеха пет нови жертви в Полша, една в Чехия и една в Словакия, съобщават днес местните власти, ц...

Украйна съобщи, че е повишила потреблението на газ, но за сметка на запасите от хранилищата в страната. В Полша вносът на газ е според заявките, съобщава местната „Газ-систем”. От министерство на икономиката на Румъния съобщиха, че страната няма проблеми с газта, но без да уточняват дали заделя по-големи количества от подадените заявки.

Абсолютен пик в консумацията на енергия отчитат и от "Топлофикация" София.

По-рано между „Газпром” и някои европейски държави възникнаха недоразумения във взаимните разчети. Руската компания твърди, че не е намалявала обема на доставките на газ, докато според официалните данни на италианската газова компания „Снам”, Италия получава по-малко газ.

Информацията беше, че заради студовете „Газпром” е съкратил обема на ежедневните доставки в Европа, включително и през газопровода „Ямал-Европа”.

Най-студената седмица в Италия за последните 27 години

Снегът, който вали в голяма част от Италия без прекъсване вече повече от денонощие, доведе днес до закъснения на влакове и затваряне на...

„За изпълнение на заявките за износ компанията е задействала всички газопреносни маршрути, а също така значително е увеличила отбора от своите подземни хранилища в Европа. В частност от началото на януари на максимална мощност работи газопроводът „Син поток”, а доставките по газопровода „Ямал-Европа” през последната седмица са увеличени с 20%”, отговориха в съобщение от холдинга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com