Познава ли персоналът на НС закона?

8487
Познава ли персоналът на НС закона?
Хората, обитаващи в момента българския парламент, не са чели законовите текстове и не желаят да ги спазват

Първото нещо, което човек трябва да направи, когато постъпва да работи в българското Народно събрание, е да прочете Конституцията и законите. И да ги спазва! Това се отнася както за всеки редови депутат, така и за председателя на НС и за целия назначен политически антураж около тях.

Че хората, обитаващи в момента българския парламент, не са чели законовите текстове и не желаят да ги спазват, доказва писмо, получено днес във ВМРО. То е подписано от една чиновничка с гръмкото „Началник на кабинета на председателя на НС”.

Създадоха временна анкетна комисия за случаите в Перник, Мировяне и Иса Бесоолу

Депутатите приеха предложения от ГЕРБ Проект за решение за създаване на временна анкетна комисия за случаите в Перник, Мировяне и Иса Б...

Ето какво съобщиха от партията:

Ние се съмняваме дали въпросната Евгения Илиева, както и нейната началничка г-жа Цецка Цачева, изобщо са прочели Конституцията и Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Защото никак не ги спазват.

През 2010 г., съвсем според изискванията на закона за референдумите, инициативен комитет с представители на ТВ „СКАТ” и на ВМРО събра над 300 000 подписа из цялата страна за свикване на референдум по въпроса „за” или „против” членството на Турция в ЕС.

Подписката бе внесена по установения ред и срок в Народното събрание. Законът повелява в 3-месечен срок председателката на Народното събрание да насрочи дебат в парламентарната зала. Близо 2 години, обаче, това не се случва. На поредното запитване към г-жа Цачева от страна на Инициативния комитет каква е съдбата на подписите и защо вече 2 години не се спазват законът и конституцията, пристигна поредното писмо, подписано от въпросната началничка на кабинета на председателката на НС.

В него с витиеват текст ни се обяснява как „съгласно изискванията на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание” въпросът бил разпределен с разпореждане от Председателя на Народното събрание на следните постоянни комисии:

ГЕРБ предложи анкетна комисия, в която ще разследва сама себе си

ГЕРБ предложи проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за случаите на полицейско насилие и опити за политически натиск. ...

Комисия по правни въпроси – водеща;

Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове;

Комисия по външна политика и отбрана”.

И виждате ли, след 2 години към настоящия момент доклад бил представен само от Комисията по правните въпроси. И заради това, че другите две комисии не се били произнесли, дебат в залата по темата за референдум не можел да се насрочи.

Излиза, че председателят на българския парламент, който е призван да спазва стриктно законите, е намерил вратички как да ги заобикаля и неглижира.

Сините аут от парламента, Кунева влиза?

Ако изборите бяха днес, в парламента със сигурност щяха да влязат ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и сдружението на Меглена Кунева "Бълг...

Народното събрание не е мястото, в което законите и конституцията могат да се прехвърлят като топка. Питаме се тогава, каква държава сме и кой в нея трябва да спазва законите? Само обикновените граждани ли? Щом в самия парламент не го правят!

Изказваме за пореден път възмущението си от поведението на председателката на парламента и ще продължим да настояваме за отговор от името на над 300 000 граждани, включили се в искането за референдум.

Както предупредихме още през юли 2011 г., не ни остава друго, освен да потърсим пред българските и пред европейските институции правата на тези стотици хиляди хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com