Протестът в София тръгна към Централна гара

4878
Протестът в София тръгна към Централна гара

Към Централна гара - това е новата посока, в която тръгна протестът в София. Демонстрантите вече се намират на "Лъвов мост" и вървят уверено към гарата, като заявяват, че ще блокират движението на влаковете.

Решението за блокада на Централна гара беше взето след изявление на един от протестиращите пред Президентството - Дончо Дудев. Той предложи на събралото се множество гражданското недоволство да се пренесе пред Централна гара, за да се покаже, че приватизацията на БДЖ "Товарни превози" не може да стане факт и няма да се допусне ограбване на железниците. Идеята му моментално беше приета и гражданите се оправиха натам, предаде БГНЕС.

Преди това протестиращите блокираха за кратко движението на по "Г. С. Раковски" в столицата, а след това по бул. "Цар Освободител" се оправиха към Президентството, където вече са и гражданите, чийто протест днес започна от "Орлов мост".

Сред протестиращите имаше и такива, които настояват за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради злоупотребите в "Екоравновесие" и в "Топлофикация - София" и "заради пилеенето на парите на народа."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com