Ще си сътрудничим с Македония в областта на културата

2964
Ще си сътрудничим с Македония в областта на културата

Заместник-министърът на културата Боил Банов и министърът на културата на Република Македония Елизабета Канческа-Милевска подписаха днес в София Програма за сътрудничество в областта на културата между българското и македонското министерства на културата, съобщиха от МК.

Елизабета Канческа-Милевска е на посещение у нас във връзка с участието й във Втория форум за културно сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа /12-14 ноември 2015 г./, който бе открит официално тази сутрин в НДК. Проектът на документа беше одобрен от кабинета в началото на септември т. г.

Програмата за сътрудничество в областта на културата между министерствата на културата на двете страни обхваща периода 2015-2017 г. и представя възможностите за активно сътрудничество в областта на театъра, литературата, превода и публикуването на творби на писатели от другата страна, библиотечното и музейно дело, изобразителното изкуство, организирането на художествени изложби и музикални фестивали, киното, музиката и танца, аудиовизията и защитата на авторските права.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com