Слънчева сутрин, дъждовен следобед

8064
Слънчева сутрин, дъждовен следобед

Слънчева сутрин и дъждовна следобед - това сочи метеорологичната прогноза за днешата събота, 29 юни.

Днес ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд от запад ще започне да се заоблачава. В ранния следобед в Югозападна България ще започнат валежи, които през предстоящата нощ ще обхваната почти цялата страна и ще се усилят. Ще има и гръмотевици. В Дунавската равнина ще духа слаб западен, в Източна България север-северозападен вятър.

Облаците отстъпват място на слънцето

Облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, на места до предимно слънчево време. По-значителна ще остане тя над източните и план...

Максималните температури ще са между 25 градуса и 30 градуса, в София - около 24 градуса. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и временно ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността от запад ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, на места с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен, по най-високите части югозападен вятър, който към края на деня ще започне да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com