София готова за първия сняг

39968
София готова за първия сняг
Снимка: Getty Images / Guliver

10 фирми ще отговарят за снегопочистването в столицата през зимния сезон. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която инспектира готовността на компаниите да осигурят безпроблемното придвижване в София.

Общо 185 са машините за снегопочистване тази зима в София, като от тях 157 са снегорините, а останалите са техника за извозване на сняг и челни товарачи. От миналата година снегорините имат GPS система, която следи дали машините чистят според договореното със Столичната община. "Фирмите са длъжни да имат специализираната техника за зимно почистване в складовите бази, налични реагенти, договори с доставчици и функциониращата GPS система за контрол в реално време", каза Фандъкова и добави, че те трябва да имат готовност при усложнена зимна обстановка да наемат допълнително снегопочистваща техника.

Снежна покривка с дебелина два пръста има в пловдивски села

Снежна покривка с дебелина два пръста има в пловдивските села Бойково и Скобелево. Това съобщи за Радио "Фокус"- Пловдив кметът на Общи...

По думите й, когато не е почистено добре, се налагат санкции.

"Имаме строги правила и изисквания за изпълнение на работата", добави кметът. От миналата зима фирмите са длъжни при прогноза за наближаващ обилен снеговалеж да разположат специализираната техника на определените стоянки в града. Това са общо 72 места в София.

Столичният кмет коментира, че пътните участъци в ремонт ще бъдат под специално наблюдение от снегопочистващите фирми. Това ще са кръстовището около Семинарията, както и кварталите "Дружба" и "Младост", където в момента се изграждат новите метро станции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com