Тренчев: Българската енергетика е пред разпад

7491
Тренчев: Българската енергетика е пред разпад

"Енергийната система се разпада и ако до 4 седмици не вземем мерки ще се разпадне напълно с всички последици от това, режим на тока, неблагополучие", заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев минути след края на заседанието на НСТС, предаде БГНЕС.

"В момента около 3000 миньори са в отпуск, някъде платен, някъде принудителен неплатен. Започват да се намаляват заплати в сферата на енергетиката. Има предложения за 25-30 % намаление" , отбеляза Тренчев.

Разпадне ли се енергетиката, нито НСТС, нито никой ще може да помогне, заяви Тренчев днес и предложи свикване на кризисен щаб, в който да има представители на ДКЕВР, НЕК, ЕСО, трите ЕРП-та, БЕХ, социалните партньори. "Всички карти трябва да са на масата. Нещата в енергетиката са страшни. Говори се за увеличаване на цените", коментира още лидерът на КТ "Подкрепа".

Вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова обеща, че обществен съвет в сферата на енергетиката, който да обсъди проблемите в сектора, ще бъде свикан още следващата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика