Вижте прогнозата за времето за месец април

19741
Вижте прогнозата за времето за месец април
Снимка: Pixabay

Април ще бъде типичен пролетен месец. Температурите се повишават значително. Броят на слънчевите дни се увеличава. Понякога при студени нахлувания от север вали сняг, а минималните температури се понижават под 0°. Опасност от слани съществува през целия месец. При интензивни затопляния се достигат летни температури – до 30°-34°. През втората половина на месеца зачестяват гръмотевичните бури.

Тази година през април се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 11° и 13°, по Черноморието и във високите полета – между 9° и 11°, а за планините – от минус 5° до 2°. Най-ниските температури през април ще са между минус 2° и 3°, а най-високите - между 25° и 30°.

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Затоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат 6° и 11°, а...

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 40 и 70 л/кв.м, в планинските райони – между 60 и 100 л/кв.м. Такава е прогнозата за месец април, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните. Ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността към 3-5-ти април, когато на места ще превали и прегърми. В края на десетдневието динамиката на атмосферните процеси ще се увеличи. Облачността над страната ще е значителна и на много места ще има валежи, в отделни райони интензивни. Температурите ще се понижат.

През второто десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните. През повечето дни облачността ще е значителна и ще има валежи, на места значителни. Най-голяма вероятност за превалявания има около 12-ти, 15-ти и 17-ти април.

През третото десетдневие ще се запази тенденцията на динамично време, с условия за чести превалявания. Съществена промяна на температурите не се очаква.

Слънчево в четвъртък

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Това съобщи дежурният синоптик Красимир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com