Внесоха петиция в СОС срещу наредбата за паркиране

5570
Внесоха петиция в СОС срещу наредбата за паркиране

Актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, народната певица Янка Рупкина и поп изпълнителите Теди Кацарова и Дичо внесоха официално днес, 13.09.2012 г., в Столична община петиция срещу новите правила за паркиране в центъра на София, съобщиха от Гражданско движение "ДНЕС", предаде БГНЕС.

Към днешния ден петицията е подписана от 36 общественици, творци, интелектуалци и изтъкнати личности и е адресирана до кмета на София Йорданка Фандъкова и до председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. Петицията е отворена и към нея може да се присъедини всеки с изявена гражданска и творческа позиция. Петицията няма политически, а само и единствено граждански характер!

Движение "ДНЕС" внесе граждански иск срещу наредбата в столичния Административен съд и организира подписка, в която се включиха 50 000 граждани, тя ще продължи до края на месец септември и ще се събира чрез мобилни екипи, а не чрез стационарни пунктове в града.

През последните два месеца се проведоха серия от протести и безрезултатни преговори между гражданите и общинската администрация, на няколко пъти бяха внасяни и конкретни предложения за нормативни промени, но почти всички те бяха отхвърлени преди няколко дни от Комисията по транспорт към СОС.

Протестът не гражданите не е срещу зонирането и въвеждането на правила за паркиране, а е срещу: Непосилните и несъобразени със стандарта на живот цени за съответните услуги и начина, по който те се формират; Непрозрачното управление на общинската фирма "Център за градска мобилност"; Липсата на достатъчно общински паркинги с достъпни цени; Множеството дискриминационни и противозаконни текстове в наредбата.

Редактор: Ая Косарова

Пак протест за паркирането в столицата, общината непреклонна

Над 100 души се събраха пред Столична община в знак на протест срещу промените в правилата за паркиране в София. Те протестират срещу ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com