Времето се затопля, максимални температури до 16°

2007
Времето се затопля, максимални температури до 16°
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър.

Температурите ще се повишат и минималните ще са между минус 2° и 3°, максималните - между 11° и 16°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за март – ще се понижава.

Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури до 13°

До сутринта над по-голямата част от страната ще се изясни. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1...

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 7 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Това съобщи за Агенция „Фокус” Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, след обяд до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще бъде около 8°, на 2 000 метра – около 1°. В събота вятърът от северозапад ще се усили, облачността ще се увеличи и по-късно през деня на отделни места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу неделя за кратко ще нахлуе по-студен въздух и на места в североизточните райони дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат; над западните - облачността временно ще се разкъса и намалее. В неделя и понеделник облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. В понеделник отново ще започне затопляне.

Днес минималните температури ще са между минус 3° и 2°

Днес минималните температури ще са между минус 3° и 2°. Облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над югоизточните район...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com