Закопчаха вилнеещите пияни цигани

7909
Закопчаха вилнеещите пияни цигани

Двама пияни цигани са били задържани за вчерашния скандал, при който е изпочупен автобус по линия номер едно на столичния градски транспорт.

След като тормозили пътниците и замеряли с камъни автобуса, ромите били свалени, изчакали на спирката следващата кола по същата линия и се качили в нея. Полиция от Седмо РПУ ги е задържала, след като били разпознати от потърпевши пътници и от шофьора, съобщи за “Фокус” Чавдар Васински, технически директор на фирмата „Карат – С”, чиято собственост е потрошеният автобус.

Роми потрошиха автобус на градския транспорт в София

Група роми са счупили с камъни стъкла на автобус на градския транспорт в столицата. Инцидентът се е случил с автобус, пътуващ по лин...

По думите му – инцидентът е възникнал като след Панчарево в автобуса по линия номер едно се качват група роми от пет – шест души, употребили алкохол, които започват да буйстват.

В автобуса е имало почти само възрастни хора и няколко млади момичета. По-голямата част от групата слиза на „Горубляне”, остават двама, видимо най-пияни. Те продължават да буйстват в автобуса, удрят по прозорците, по седалките, по тръбите.

Шофьорът се е притеснявал – да не бъде наранен някой от пътниците или пък – да бъдат нанесени материални щети на автобуса.

На „Горубляне” са се качили няколко младежи, които са направили забележка на хулиганите да се държат по-прилично, но ромите не приели забележките. Възниква спор – словесен и физически – стигнало се е до леко спречкване вътре. След като автобусът достига спирката под бул. „Цариградско шосе”, шофьорът спира, младежите избутват пияните роми навън, след което те започват да замерват автобуса с камъни.

Общински жилища за ромите, ако децата им учат

Всички нуждаещи се ромски семейства ще получат общинско жилище, ако работят, децата им ходят на училище и си плащат редовно сметките, п...

Нанасят големи щети по автобуса. Вътре в автобуса всички пътници са легнали на земята, те са били над 30 души. Има наранени сред тях, дошла е „Бърза помощ”, освидетелствала е нараняванията им. Шофьорът е изтеглил автобуса от спирката под бул. „Цариградско шосе” към „ТМ Ауто”. Пристигнала е полиция. Двамата нарушители са изчакали на предишната спирка, на която са хвърляли камъни, следващия автобус по същата линия, в който са се качили и се возили най-спокойно на задната седалка. Хората са ги разпознали, шофьорът – също, посочили са ги на полицаите, които са ги задържали – разказа Чавдар Васински.

„Не може да търпим такива хулигански прояви, независимо дали са на роми или – на цигани, които се считат за недосегаеми. И в Градския транспорт, и навсякъде се счита, че нямат пари и всичко трябва да им се прощава. Моята дъщеря живее в Германия и там по спирките и в автобусите е отбелязано, че който посочи нарушител в обществения транспорт, след като бъде заловен нарушителят, органите го възнаграждават, макар и символично, с някаква сума. За да може да бъдат предотвратени такива случаи” – каза Чавдар Васински.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com