Открити уроци по екология се проведоха в детските градини в Елин Пелин

2395
Открити уроци по екология се проведоха в детските градини в Елин Пелин
Снимка: Община Елин Пелин

През последната седмица на м. януари и началото на м. февруари 2023 г. експерти от отдел "Екология" към Община Елин Пелин проведоха редица открити уроци и демонстрационни игри пред децата от шест общински детски градини на тема разделно събиране на отпадъци. Децата се запознаха с принципите на разделното събиране на отпадъците от опаковки и трите герои от контейнерите на "ЕКОПАК", които се "хранят" с пластмаса, хартия и стъкло.

В детските градини ДГ "Радост" и ДГ "Здравец" в гр. Елин Пелин се проведе открит урок под формата на игра, посветен на екологичното образование на децата на тема „Разделно събиране на отпадъци“. Експерите разказаха на малчуганите за пътя на рециклирането и ползите от него, като не пропуснаха да им разяснят в кой цветен контейнер какви отпадъци трябва да се пускат: в синия – хартиени и картонени опаковки, в зеления – стъклени, а в жълтия – пластмасови и метални отпадъци. Любопитството на децата бе приковано и от инфомацията относно времето на разграждане на отделните опаковки и материали, както и последващото им използване в производството на нови изделия след рециклирането им.

Експертите от общинската администрация посетиха също така децата в ДГ "Слънце", с. /гара/ Елин Пелин, ДГ "Детелина", с. Нови хан, ДГ "Славейче", с. Лесново и ДГ "Камбанка", с. Доганово. Лекторите запознаха възпитаниците на детските градини с правилата на разделното събиране и как трябва да отделят и предават за рециклиране различните отпадъци от опаковки, които включват пластмаса, метал, хартия и стъкло. Децата бяха впечатлени от начините, по които може заедно да намалим отпадъците и да спасим природата.

Младите специалисти от Община Елин Пелин разказаха на децата също така за ползите от политиката за разделно събиране на отпадъци на територията на общината със цветните контейнери, която се реализира с партньорството на лидера в сектора - компанията „ЕКОПАК”. Откритите уроци и игри се провеждат в рамките на съвместната информационна кампания на „ЕКОПАК България” АД и Община Елин Пелин за разделно събиране на отпадъци в различни училища и детски градини в общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Пияни протестиращи нападнаха младежи в София (СНИМКИ)

Жена е в кома след сблъсък с моторист

Мъж напада и обира жени в София

Елин Пелин ще отбележи тържествено 24 май

Призоваха Фандъкова и Борисов извънредно в СОС заради Симеоновския лифт и "Патриарха"

Втори кмет на ПП-ДБ се обяви против промените на движението по бул. "Патриарх Евтимий"

В столичен квартал квартал асфалтираха дървета (СНИМКИ)

В община Костинброд се проведе фестивалът на бойните изкуства „Кацу Джин Кен”

Таксиметровите шофьори излизат на безсрочен протест

Васил Терзиев: Нашият ангажимент е до края на мандата ни да има поне един работещ лифт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София