Абрамович иска да купи Цървена звезда?

10421
Абрамович иска да купи Цървена звезда?

Собственикът на "Челси" Роман Абрамович е тайнственият купувач на "Цървена звезда", гръмнаха медиите в Русия и Сърбия, пише football24.bg. Преди няколко дни имаше информация, че местните грандове "Партизан" и "Звезда" може да преминат в ръцете на руски милиардери.

През юни тази година сръбските власти са планирали приватизация на двата местни гранда. Причините са катастрофалните резултати в Европа, изключително лошото финансово състояние и съмнителни връзки с подземния свят в Белград.

Абрамович плати за най-скъпото раждане в историята

Руският милиардер Роман Абрамович постави поредния си рекорд. Приятелката му Дария Жукова подари на любимия си възможността отново да с...

Търсенето на нови собственици е било насочено към чужбина. Първоначално се спрягаше името на благодетеля на руския "Анжи Махачкала" - Сюлейман Керимов, но медиите в Сърбия предполагат, че това е просто начин да се отвлече вниманието от Абрамович. Отделно Керимов вече се издирва от Интерпол по молба на Беларус.

Според вестник „Курир" Абрамович е поръчал на свои приближени да се поинтересуват от начините да се инвестира в някогашния шампион на Европа - "Звезда" спечели КЕШ през 1991 година. Твърди се, че Абрамович най-вероятно ще закупи част от клуба чрез поставено лице, а не директно, тъй като по правилата на УЕФА два клуба с един и същ собственик не могат да участват в европейските клубни турнири. Дълговете на "Звезда" са около 55 милиона евро, а на "Партизан" 25 милиона, пише "Меридиан мач".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com