"Главболгарстрой“ стартира строителството на 24-етажна иновативна сграда в София

10303
"Главболгарстрой“ стартира строителството на 24-етажна иновативна сграда в София
Снимка: "Главболгарстрой"

Започна строителството на 24-етажната жилищна сграда от ново поколение Twin Tower. Във вторник бе направена символичната първа копка. Концепцията на иновативната сграда е създадена в партньорство между "Главболгарстрой“ и "Смарт Консултантс“ като двете компании са инвеститори в проекта, а ГБС изпълнява и строителството.

Twin Tower е част от все по-популярния сред купувачите на висок клас имоти сегмент "branded residence". Позициониран е в новия център на София, на ул. Сребърна 28. Проектът е пример за перфектната хармония между архитектурата и околната среда. Новата сграда е с необичайна форма – отворена книга, която ще гледа към ул. "Сребърна“ и разкрива 360 градуса панорамни гледки към София и Витоша. 

Иновативната сграда

Тwin Tower ще разполага с 289 умни домове, над 40% озеленени площи от територията на комплекса, както и над 2 000 кв. м. обслужващи зони. Комплексът предвижда умни системи за управление, висок клас интериорни решения, допълнителни удобства за жителите като търговски обекти, детска площадка, басейн, зала за събития, зони за спорт. Партерният етаж ще разполага с елегантна рецепция, работеща 24 часа в денонощието, а паркирането е изцяло подземно. Инвестицията в проекта е за 120 млн. лв. Планира се строителството да завърши през 2028 г.

"Вярвам, че големите строителни компании трябва да оставят следа и отпечатък в индустрията, трябва да създават и да надграждат, предоставяйки устойчиви и иновативни решения за бъдещето на градското жилище. Twin Tower е точно това – строителен проект от ново поколение, който символизира лукс и природна красота, и предлага съвършената комбинация от удобства и устойчивост“, заяви на церемонията Радослав Котларов, изпълнителен директор на "ГБС Инвест“ и управител на GHome – брандът за жилищно строителство на "Главболгарстрой“.

150 резервирани апартамента

Той съобщи, че вече има над 150 апартамента, които са резервирани, и в началото на месец юни предстои подписването на предварителни договори. Купувачите са основно българи, а цените започват от 1900 евро на квадрат, като се покачват в зависимост от етажността.

Транспортната достъпност на сградата е обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района. Локацията е без компромиси, като в непосредствена близост се намират метростанция “Витоша“, спирки на няколко автобусни линии, търговски център, болници, а чрез велоалеи има връзка с Южен парк. "Горди сме, че днес заедно поставяме началото на нещо, което ще промени архитектурната визия на София и ще доведе до положителна промяна в градската среда“, посочи Котларов.

Иван Горанов, управляващ партньор в "Смарт консултантс“, заяви по време на церемонията, че за за компанията му е изключително важно да има подкрепата на "Главболгарстрой“.  "Щастливи сме, че заедно ще дадем началото на проект, който ще направи нашия град по-красив и по-европейски“, подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com