Батков: ЦСКА ни победи на "Герена" с допинг

5670
Батков: ЦСКА ни победи на "Герена" с допинг

Собственикът на “Левски” Тодор Батков обяви, че подозира играчите на ЦСКА в употреба на допинг още по време на Вечното дерби през февруари миналата година, когато “червените” се наложиха с 3:1 на "Герена", предаде АСН.

"Слушах на Симонович обясненията за допинга и за малко да се разплача. Това е несериозно. Подозираме, че в първия пролетен кръг през миналия сезон целият отбор на ЦСКА беше стимулиран. Те тогава бяха като гладиатори по терена. В сегашния случай докторът на отбора има вина, но аз не чух нито нотка самокритика, нито съжаление за станалото от страна на клуба. Вместо това адвокатите на ЦСКА излизаха, обясняваха доста арогантно какво трябва да е наказанието. Заплашваха, че ще обжалват. Наказанието, което последва за играчите, е странно", заяви Батков.

“Става дума за рецидив. Има повече от два случая, два важни мача, и то дербита на ЦСКА - срещу нас и "Лудогорец". Естествено, че тези добавки дават предимство на съперника. Първо – намалява до минимум стреса и напрежението преди такова дерби. Ускорява приемането на кислород, което е жизнено важно по време на един мач, премахва умората. ЦСКА ни победи с нареден съдия и с дрогирани футболисти, мога да го кажа най-отговорно. Не може само лекарят Мирчо Крайнов да е виновен. За мен става дума за клубна политика, някой отгоре е намигнал, за да се приемат тези вещества. За месец и половина не се чу дума за разкаяние, за съжаление”, допълни собственикът на “Левски” в предаването “Пред банята” по ТВ7.

“Ако беше станало с “Левски”, щяха да ни взривят. “Левски” колкото е обичан, толкова е и мразен. Наказанието е странно малко. Аз мога да се закълна в трите си деца, че откакто управлявам клуба, винаги съм държал да няма употреба на забранени стимуланти. Всички медикаменти, които купуваме, се изследват преди да се дават на играчите”, завърши Батков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com