Борусия Дортмунд вгорчи официалния дебют на Гуардиола начело на Байерн

5922
Борусия Дортмунд вгорчи официалния дебют на Гуардиола начело на Байерн

След като миналата година "Борусия Дортмунд" се оказа отборът, за който останаха калъфките от Шампионската лига и Бундеслигата, сега германските "канарчета" успяха донякъде да си върнат самочувствието и сразиха големия си враг "Байерн Мюнхен" с 4:2, предаде football24.bg. По този начин "Борусия" вгорчи официалния дебют на новия треньор на европейския и германския клубен шампион Пеп Гуардиола.

Още в шестата минута вратарят на баварците в този мач Том Щарке не се намеси убедително и след това извади топката от мрежата си. Стражът не успя да избие с ръка и Марко Ройс отблизо с глава откри резултата - 1:0. Той се запази до края на полувремето, макар че "Байерн" трябваше да изравни, но и "Борусия" изпусна голям шанс чрез Левандовски.

Тиаго Алкантара може да отиде в Байерн

Халфът на „Барселона” Тиаго Алкантара, който беше считан за почти сигурно ново попълнение на „Манчестър Юнайтед&rdquo...

Лудо бе шоуто между 54-ата и 57-ата, когато паднаха три попадения. Първо след пас на Тиаго Филип Лам центрира брилянтно и Ариен Робен стреля необезпокояван с глава на втората греда - 1:1. В 56-ата Даниел ван Буйтен си отбеляза ефектен автогол, след като засече в близкия ъгъл с плонж центриране отдясно на Гюндоган. Минута по-късно Гюндоган напредна, финтира Лам и технично насочи ниско по диагонала, топката се удари в гредата и влезе в мрежата - 3:1. В 64-ата обаче защитата на Борусия сбърка и позволи на Лам да намери Робен на дузпата, който имаше време да се завърти и да отбележи - 3:2.

"Байерн" можеше да изравни десет минути преди края на мач след майсторски пас на Тиаго Алкантара, но ударът на Мюлер от воле, последвал подаването на испанския талант, срещна горната греда.

В 86-ата Гуардиола смени Тони Кроос и пусна Данте, който заигра на непривичен пост в атаката. Секунди по-късно Борусия сложи точка на спора. Тиаго сбърка при изнасянето на топката, Левандовски майсторски запази и изведе Обамеянг отдясно. Той напредна и подаде на Ройс, който вкара на празна врата - 4:2. Останаха обаче сериозни съменения за засада на номер "11" в жълто-черно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com