Мирът е дефицитна стока в Египет и Дарфур

6283
Мирът е дефицитна стока в Египет и Дарфур

Напрежението и големите сблъсъци в Северна Африка бележат с грозен знак лятото на 2013 година, пише в свой анализ руската информационна агенция РИА Новости.

Според информация, цитирана от руската медия, откакто египетският президент Мохамед Морси беше свален от армията, в страната са загинали 80 души след сблъсъци между протестиращи ислямисти и силите на реда. Според Министерството на вътрешните работи на Египет полицаите не са използвали огнестрелно оръжие, а само сълзотворен газ и цялата  отговорност за гибелта на хората носят ислямистките движения.

Съдът в Кайро нареди задържането на Мохамед Морси в ареста

Съдът в Кайро днес нареди задържането на сваления египетски президент Мохамед Морси по подозрение за поддържане на връзки с палестинс...

Не по-малко тежка е ситуацията и в Дарфур - там от години заради междуетнически конфликт има бойни действия. Жертвите на сблъсъците от началото на лятото са най-малко 94, пише Агенция "Фокус".

В началото на юли лидерите на враждуващите племена в региона подписаха споразумение за примирие и изплащане на взаимни компенсации. Последните събития, обаче нарушават действието му.

Според данните на ООН 50 000 мирни жители са били принудени да избягат в съседен Чад от началото на април 2013 година заради междуетническия конфликт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com