Федерер залага на повече турнири, за да се върне на върха

4921
Федерер залага на повече турнири, за да се върне на върха

"Искам да спечеля доста мачове и надявам се 1-2 турнира сега, за да натрупам самочувствие за сезона на твърди кортове", коментира световният номер 5 Роджър Федерер на пресконференция преди началото на надпреварата в Хамбург.

Швейцарският маестро не бе планирал участие в Хамбург, но реши да играе в турнира от сериите АТР 500, след като шокиращо отпадна още във втория кръг на "Уимбълдън". "Това решение бе взето много бързо, още в деня след "Уимбълдън". Замислих се какви са вариантите пред мен. Дали имам нужда от повече тренировки или повече мачове? Какво казва сърцето ми? Реших, че искам повече мачове. Искам да спечеля доста мачове и надявам се 1-2 турнира, за да натрупам самочувствие за сезона на твърди кортове", обясни Федерер.

Рекордьорът по титли от Големия шлем разкри, че е поздравил Анди Мъри за триумфа му на "Уимбълдън". "Не гледах нищо от турнира, но му изпратих съобщение. Бях щастлив за него. Мисля, че той се представя много постоянно от доста време. Миналата година бе страхотна за него - финал на "Уимбълдън", златен олимпийски медал и титлата от US Open. Да спечели Уимбълдън, след като пропусна "Ролан Гарос", наистина е невероятно постижение", сподели Федерер.

Дотук през сезона швейцарецът има само една титла - на турнира от серията 250 на ATP в Хале.

Федерер: Ще работя повече и ще се върна по-силен

"Какво се прави след такава загуба? Прилага се правилото за 24 часа изчакване. Не трябва да се паникьосваш. Захващаш се за работа и с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com