Левски стигна до финала за Купата на България без особени проблеми

5421
Левски стигна до финала за Купата на България без особени проблеми

В мач-реванш от турнира за Купата на България отборът на „Левски” успя да опази вратата си и завърши 0:0 с „Локомотив София”. Така след победа с 3:1 в първия мач сините стигнаха до финала на надпреварата.

Още в 7-та минута Гари Родригес се откъсна сам срещу Божидар Митрев след извеждащ пас по лявото крило, но холандецът стреля в тялото на вратаря на „Локомотив София”.

Глоба от 37 500 лева за Левски заради плаката за Хитлер

Отборът на "Левски" ще трябва да плати глоба от 37 500 лева за поведението на фенове на тима, които издигнаха нацистки плакати и свас...

Само три минути по-късно защитата на столичните железничари отново беше хваната по бели гащи, като Гари Родригес и Жоао Силва излязоха сами срещу един защитник на „Локомотив София”. Холандецът подаде на Силва и той остана сам срещу Митрев, но ударът му уцели тялото на плонжиралия вратар.

След тези две положения мачът тръгна в типичното за България русло – повече борба, по-малко футбол. През първото полувреме „Локомотив София” така и не стигна до голово положение пред вратата на „Левски”, а сините дебнеха за възможност да вкарат гол, но повече до почивката не им се откриха. Впечатление за „Левски” направи добрата игра на Рене Михелич.

Втората част започна като първата – Гари Родригес сам по левия фланг с голов изстрел, но Митрев успя да отклони топката преди да се забие под горната греда.

В 52-рата минута Крум Бибишков можеше да вкара, но ударът му беше блокиран, а при последвалия корнер резервният вратар на „Левски” Михаил Иванов се размина много неприятно с топката, но нямаше кой да я вкара в празната врата.

Левски спечели в Ловеч за пръв път от четири години насам

В дербито на 23-ия кръг на „А” група отборът на „Левски” успя да победи с 2:1 като гост „Литекс” и ...

След тази ситуация „Локомотив” тръгна по-устремно напред, но така и не успяваше да създаде чисти положения. Чак в 79-тата минута Антонио Павлов със силен далечен удар накара Иванов да плонжира и да избива.

Три минути преди края „Локомотив София” можеше да поведе, когато след статично положение топката стигна до високия Александър Бранеков, но той стреля в аут от удобна позиция. А в последната минута Антонио Вутов се освободи в наказателното поле, но ударът му отиде в аут. Това се оказа и последният шанс в срещата и логично "Левски" отива на финал - за пръв път от 2007 година насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com