Мачът на истината - сега или никога

6964
Мачът на истината - сега или никога

Последната седмица в битката за мартенската фланелка в „Гол за гол” вече е тук – предстоят световни квалификации, изключително важен мач за националите ни, както и големите дербита по европейските терени. Време е за финален спринт към мартенската месечена награда – напред, маниаци.

Дания – България, 21:45 часа

Треньорът на датчаните ни счита за по-добър тим от Чехия

България е по-силен тим от Чехия, каза наставникът на Дания Мортен Олсен преди утрешния мач с "лъвовете" в Копенхаген, предаде БГНЕС. ...


Това е мачът на истината за нашия национален отбор в тези квалификации. Ако в този мач не загубим, до голяма степен надеждите ни да стигнем поне до бараж за участие на Световното първенство по футбол в Бразилия ще са напълно оправдани.

В момента България е на второ място в група B, с 9 точки т.е. имаме 4 точки преднина пред Дания и Чехия, които са ни най-големите съперници в битката за второто място. И Дания, и Чехия обаче са с мач по-малко.

Добрата новина за нашия отбор е, че всички играчи са на линия. Липсва единствено Йордан Минев, който е наказан за натрупани жълти картони, но след като Станислав Манолев е готов за игра, то зоната не десния бек няма да е проблематична. Отделно точно отдясно, като крило, силно представяне имаше Александър Тонев в петък срещу Малта.

Лошата новина за нашия тим обаче е, че Дания си върна самочувствието след гостуването на Чехия и победата с 3:0. След като Никлас Бендтнер беше изхвърлен от състава на „червения динамит”, въпросителните около състоянието на нападението на скандинавците бяха много. Отговорът обаче вече е налице – Андреас Корнелиус. Младият нападател на „Копенхаген” вкара гол и изработи още един при успеха над Чехия, като впечатли с физика и добър усет за пласиране в противниковото поле.

Националите: Не се притесняваме от Дания, готови сме за битка

"Дания е много силен отбор, но аз съм оптимист и максималист, вярвам, че отборът е подготвен да вземе три точки", обяви селекционерът...

Не е тайна, че България винаги е страдала при центрирания в защита и при игра срещу снажни нападатели. Сега ще трябва да се справяме именно с такъв играч, при това като гост. Преди срещата има информация, че Корнелиус е под въпрос, тъй като получи удар в главата в срещата с чехите, но не бива да се забравя, че той доигра мача и едва ли точно срещу България няма да излезе на терена заради някоя лека болежка.

Другият много важен играч на скандинавците, който заедно с Корнелиус ще представлява основната опасност за Ники Михайлов, е плеймейкърът на „Аякс” Кристиян Ерикесен. Срещу чехите той демонстрира за пореден път класа, като направи няколко много хубави фалцови центрирания, едно от които беше превърнато в гол от Симон Кяер. Именно връзката Ерикесен – Корнелиус трябва да бъде прекъсната от националите ни, ако искаме да излезем с добър резултат от Копенхаген – още повече, че програмата ни е такава, че загуба в Дания може да доведе до срив, защото следващият ни мач, на 6 септември, е гостуване на Италия. А на Ботуша трудно ще вземем нещо, защото това ще е мач, с който Италия най-вероятно ще иска да си подсигури първото място.

Едно от възможните решения в защита е да се сложи персонален пазач на Ериксен. За тази роля подходящ е разбивачът Георги Илиев, който се справи добре в срещата с Дания в София и преди червения картон на Иван Бандаловски успяваше да спре Ериксен.

Средните ставки на букмейкърите сочат сериозно предимство за Дания – 1.61 за тяхна победа, при 3.90 за равен и 6.50 за наша победа.

Прогноза: Х1

Испания се провали у дома срещу Финландия

Сензация - само така може да се опише това, което се случи на европейският и световен шампион Испания насред Хихон. В мач от група I на...

Франция – Испания, 22:00 часа


Битката за първо място в група I. В момента Франция е с предимство в нея, тъй като в петък Испания се издъни при домакинството си на Финландия и сега изостава с 2 точки от петлите, като и двата отбора са изиграли по четири мача.

В момента Франция няма никакви кадрови проблеми и ще разчита на най-доброто, с което разполага. Не така обаче стоят нещата с Испания – аут от мача е Жорди Алба заради контузия в бедрото, а Давид Силва е наказан. Шави Ернандес обаче вече тренира с отбора и може би ще играе в Париж.

Напоследък Испания не се представя твърде гладко и много от критиците на Дел Боске сочат като причина упоритостта на треньора да играе с шестима халфове и без чист нападател. Тази схема с фалшива деветка е любимата на „Барселона”, но точно сега не може да се каже, че играчите на каталунците са в блестяща форма – все пак Лео Меси играе за Аржентина, не за Испания.

Дания сюрпризира Чехия

В мач от група B, в която е и отборът на България, тимът на Дания изненада много неприятно Чехия като гост и спечели класическа победа ...

От друга страна Франция, начело с Дидие Дешан, често използва схема с трима в атака – Оливие Жиру като забит напред централен нападател плюс Франк Рибери и Матьо Валбуена на крилата. В центъра на терена пък са поставени трима много здрави физически играчи – Блес Матуиди, Пол Погба и Йоан Кабайе, които могат успешно да пресират и да пречат на креативните испанци.

В исторически план Франция има 17 победи от 32 мача с Испания, но няма победа в последните 4 мача между двата тима. Испания пък винаги играе силно със силните, откакто отборът се изстреля в орбитата на европейски и световен шампион.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за Испания – 2.35 за победа на иберийците, при 3.30 за равен и 3.40 за успех на петлите.

Прогноза: 21

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com