Треньорът на датчаните ни счита за по-добър тим от Чехия

4585
Треньорът на датчаните ни счита за по-добър тим от Чехия

България е по-силен тим от Чехия, каза наставникът на Дания Мортен Олсен преди утрешния мач с "лъвовете" в Копенхаген, предаде БГНЕС.

Дания срази с 3:0 като гост чехите в петък и ще се надява и на успех срещу тима на Любо Пенев, за да го доближи на една точка в квалификационната група за Мондиал 2014. България пък победи с 6:0 у дома Малта, за да се утвърди на втората позиция.

"България за мен, а след това може да кажете, че това са думи на селекционера, е по-добър отбор от Чехия. Играят добре. Имат добри играчи и са загубили само един от последните си осем мача", сподели наставникът на "червения динамит". Той припомни и успеха ни в контрола с 2:1 над Холандия малко преди старта на Евро 2012, на което "лалета" претърпяха пълно крушение. "Тогава видяхме за първи път България. И си казах `Уау, това е добър отбор`. И те го доказаха досега в световните квалификации", каза още той.

Междувременно се оказа, че победата над Чехия с 3:0 оказа благотворно въздействие и през уикенда в Дания бяха продадени близо 4000 билета за двубоя с България утре в Копенхаген.

Националите: Не се притесняваме от Дания, готови сме за битка

"Дания е много силен отбор, но аз съм оптимист и максималист, вярвам, че отборът е подготвен да вземе три точки", обяви селекционерът...

Срещата беше сочена като антирекорд по посещаемост за домакините, тъй като до петък бяха продадени едва 12,587 от ценните хартийки. 2000 обаче бяха купени в събота и още толкова в неделя. Така в неделя вечерта от Датската футболна федерация закръглиха числото на 17 000. Срещата е с начален час 21:15 българско време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com