MINI No Limit: Франкенщайн атакува „Пайкс Пийк“

13157
MINI No Limit: Франкенщайн атакува „Пайкс Пийк“
Какво е общото между Nissan GT-R, Dacia Duster MINI Paceman? На пръв потлед нищо общо, но...

Френският отбор Poclain Technology, известен преди като Tork Engineering, представи своята състезателна машина, с който тази година ще атакува връх „Пайкс“ в Колорадо. Нарекли са я MINI No Limit Pikes Peak. В това няма нищо необичайно. Като изключим естествено задължителните за „Надпреварата към облаците“ огромни крила. Но под каросерията на MINI се крие шаси, което през 2012 г. бе облечено в корубата на Dacia Duster. Тогава Жан Филип Дайро (4-кратен шампион в ледения шампионат „Андрос Трофи“) атакува върха, но 2 км преди финала се повреди.

 

Льоб тества Peugeot 208 T16 Pikes Peak

След около месец и половина 9-кратният световен рали шампион ще се впусне в бясната надпревара към облаците, за да се опита да закара с...

Има и още нещо странно в този мутант: както преди година, отново задвижването е поверено на двигател от Nissan GT-R, но този път инженерите са изцедили допълнителни 50 к.с. и неговата мощност вече е 900 к.с. Duster-ът на Дайро от миналата година също разчиташе на този двигател, но с 850 к.с. Според CarBuzz новата бегачка е и с 80 кг по-лека спрямо Dacia Duster Pikes Peak.

 

Жан-Филип Дайро е четвъртият французин, който потвърди участието си за „Пайкс Пийк“ на 30 юни. До него на старт ще застанат заводския пилот на Porsche в WEC Роман Дюма, Симон Пажано, състезаващ се в Indycar, и 9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com