Льоб тества Peugeot 208 T16 Pikes Peak

11864
Чудовищните 875 к.с. му дават ускорение до 100 км/ч за феноменалните 1,8 секунди.

След около месец и половина 9-кратният световен рали шампион ще се впусне в бясната надпревара към облаците, за да се опита да закара своето Peugeot първо на връх „Пайкс Пийк“. Според числата Льоб има абсолютно всичко необходимо да направи това. Нетовият 208 Т16 е оборудван с 3,2-литров V6 двигател, генериращ невероятните 875 к.с., отиващи към четирите колела през 6-степенна секвенциална скоростна кутия.

В резултат спонсорираният от Red Bull автомобил е способен на ускорение до 100 км/ч за невероятните 1,8 секунди, докато 200 км/ч стига след 4,8 секунди. Ще отнеме 7 секунди, за да стигне скоростомерът до 240 км/ч.

Представиха бегачката, с която Льоб ще атакува „Пайкс Пийк“

Предизвикателства в рали спорта за 9-кратния световен шампион отдавна няма. Затова той реши тази година да се отдаде на пистовите състе...

Льоб казва, че 208 T16 Pikes Peak има "притискащата сила на болид от Ф1, широките гуми на прототип от надпреварите за издръжливост и диференциал на WRC автомобил. Накратко, това е коктейл, който ти дава крила“.

Има и още една предпаставка за успех на Льоб, а това е фактът, че цялото трасе на надпреварата е асфалтирана, а именно асфалтът е силата на Льоб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com