Над 700 млн. евро за заплати отиват в Бундеслигата през този сезон

4922
Над 700 млн. евро за заплати отиват в Бундеслигата през този сезон

Първа Бундеслига става все по-добре платено място за работа. Това сочат новите данни на популярния германски таблоид "Билд", циитран от Агенция Фокус". През сезон 2012/2013 18-те отбора от елита ще броят общо 708.5 млн. евро за възнаграждения за футболистите.

Очаквано на първо място в списъка е лидерът "Байерн Мюнхен". Баварците отделят 112 млн. евро за възнаграждения на играчите, сред които най-скъпо платен е французинът Франк Рибери с 10 млн. евро на година.

Разходка във Футболна Европа

Здравейте, уважаеми читатели на Actualno. Предстои пореден горещ уикенд по терените на Футболна Европа. Какво най-интересно има да се ...

На второ място по най-много раздадени пари са "Волфсбург" и "Шалке" - по 75 млн. евро за сезона. Най-скъпият футболист на клуба на "Фолксваген" е Диего, който прибира по 8.2 млн. евро без премии. Което е повече, отколкото печели шефът на автомобилния концерн и началник на Надзорния съвет на "Волфсбург" Франсиско Хавиер Гарсия Санс, който през 2011 г. заработи 7.7 млн. евро с бонусите.

Като цяло във "Волфсбург" проблемът с прекалено високите заплати е най-остър. Тимът има общо 35 играчи, като много от тях прибират неоправдано големи заплати. Нападателят Сърджан Лакич (8 мача, 0 гола) взима по 2.6 млн. евро на година. Защитникът Сотирис Кирякос, който още не е играл за "Волфсбург" през сезона, прибира по 2 млн. евро.

"Разбира се, че искаме да постигаме успехи с тима, заяви назначеният през есента нов спортен директор Клаус Алофс. - Към това обаче спада и смисленото инвестиране. Не искаме вече да хвърляме пари на вятъра по този начин".

Редактор: Ивайло Петров

"Байерн" и "Дортмунд" не се победиха - 1:1

В супер дербито на Германия „Байерн Мюнхен” и „Борусия Дортмунд” завършиха тривиално - 1:1. Мачът започна с пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com