Рома порази Интер и отиде на финал за Купата на Италия

5601
Рома порази Интер и отиде на финал за Купата на Италия

В мач-реванш от полуфиналната фаза в турнира за Купата на Италия отборът на „Рома” записа втора победа срещу осакатения състав на „Интер”, този път с 3:2 и се класира на финал, където ще играе с вечния съперник „Лацио”.

Мачът започна сравнително бавно, като никой от двата отбора не рискуваше прекалено – в отсъствието на много ключови фигури „Интер” внимателно опитваше варианти в атака, а „Рома” играеше доста пасивно и гледаше да се облегне на аванса си от 2:1 от първия мач.

Ювентус затвърди превъзходството си в Италия с успех над Интер

Под проливния дъжд на стадион „Джузепе Меаца” действащият шампион на Италия "Ювентус" изигра много умно дербито с "Интер" и...

Всичко се промени в 21-вата минута, когато след образцова атака „Интер” поведе. Тогава десният бек Джонатан направи две двойни подавания със Здравко Кузманович и Томазо Роки, преди да излезе на стрелкова позиция в наказателното поле и да прониже Мартен Стекеленбург – 1:0.


Буквално след две минути Матиас Езекил Скелото по чудо не вкара второ гол след удар от близка дистанция. „Рома” обаче се размина.

След половин час игра „вълците” едва не изравниха след страховит далечен удар на Леандро Кастан, който мина до гредата на останалия на място и гледащ ужасено Самир Ханданович. А минута след това след корнер Матия Дестро остана сам срещу вратаря на „Интер”, който обаче спаси със страхотен плонж.

Римляните продължиха да натискат и в последната минута на полувремето Ханданович трябваше отново да вади нерадзурите от калта. Тогава „Рома” направи атака с едно докосване, при която Алесандро Флоренци се отзова на точката на дузпата и стреля от движение, но босненският вратар на домакините спаси с невероятен рефлекс.

Интер изтърва преднина от два гола и падна от Аталанта

Италианският гранд "Интер" претърпя шокираща загуба насред "Джузепе Меаца", след като загуби с 3:4 от Аталанта в мач от 31-я кръг на Се...

Второто полувреме започна с шанс за „Рома”, като удар на Франческо Тоти мина до дясната греда на застаналия мирно Ханданович. Десет минути след началото на втората част пък Тоти направи показна атака с пас с пета на границата на наказателното поле, след който топката стигна до Василис Торосидис, който обаче се замота и ударът му от воле от близка дистанция беше блокиран с шпагат от Валтер Самуел.

В 55-та минута обаче Ханданович вече нямаше шанс – пас на Ерик Ламела изведе Дестро сам срещу вратаря на „Интер” и нападателят леко копна топката над Ханданович, за да изравни, въпреки отчаяните усилия на Самуел да спаси и това положение – 1:1.

Изправени пред отпадане „Интер” тръгнаха напред и отвориха още повече пространства за контраиграта на „Рома”. Съответно голът за римляните не закъсня – в 69-тата минута Даниеле Де Роси изведе перфектно Федерико Балцарети в наказателното поле на „Интер”, той с едно докосване подаде на Дестро, който на празна врата просто бутна топката в мрежата на Ханданович – 1:2.

Освободени психически „Рома” заиграха за публиката и в 74-тата минута, когато Василис Торосидис се вклини отдясно, поведе си на гърди и с перфектно воле, което се превърна в падащ лист, буквално уби Ханданович – 1:3.

В напеченото римско дерби Рома и Лацио не излъчиха победител

В дербито на 31-вия кръг на Серия А отборите на "Рома" и "Лацио" завършиха при равенство 1:1. Това беше първо равенство в римското дерб...

Този резултат напълно успокои „Рома” и в 79-тата минута това подценяване даде шанс на „Интер” да върне едно попадение – Рики Алварес се вклини отдясно и стреля по земя в долния ляв ъгъл на останалия неподвижно Стекеленбург – 2:3. В тази ситуация Де Роси действа много мързеливо и позволи на Алварес да стреля необезпокояван.

Буквално в следващата минута удар на Матео Ковачич стреля отдалеч и за малко да изравни, но ударът отиде в аут. В 83-тата минута пък Тоти беше изведен в коридор, но Андреа Ранокия го догони и принуди да стреля от неудобна позиция. А три минути преди края Ханданович отново спаси след ново излизане на играч на "Рома" сам срещу него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com