Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първият влак на БДЖ с германските вагони тръгва в събота, ето къде ще се движи

18 юни 2024, 16:35 часа • 11022 прочитания

Първият влак с новодоставените вагони от Германия ще потегли на 22 юни /събота/ и ще се движи всеки ден до края на летния сезон, съобщиха от БДЖ. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещия се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Още: БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Кога ще пътува влакът с новите вагони?

Бързият влак № 3683 от София за Бургас, ще заминава от Централна гара София в 06:15 ч. и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление бързият влак № 3684 от Бургас за София, ще тръгва от гара Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч.

Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през онлайн системата на БДЖ.

БДЖ взе 76 модернизирани вагона от Германия (СНИМКИ)

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес