Дамаск: Ислямистките групировки в Сирия са използвали химическо оръжие

6632
Дамаск: Ислямистките групировки в Сирия са използвали химическо оръжие

Използването на химическо оръжие в Сирия е „червената линия” за президента на страната Башар Асад, заяви сирийският министър на информацията Омран аз-Зоуби в интервю за американската телевизия Си Ен Ен.

„Президентът на САЩ Барак Обама казва, че използването на химическо оръжие е червена линия. В такъв случай неговата позиция изцяло съвпада с позицията на Башар Асад, който също смята, че използването на химическо оръжие се явява прекрачване на червената линия”, каза министърът.

Дилемата на президента Обама

В Сирия са преминати всички „червени линии” – от законова, морална и човешка гледна точка. Червеното се превърна в т...

Той посочи още, че радикалните ислямистки групировки в Сирия вече са използвали химическо оръжие, докато сирийските власти „никога бе биха прибягнали до използването на токова въоръжение, дори и ако имаха такова”.

САЩ ще увеличат подкрепата си за сирийската опозиция, но все още не планират да й доставят оръжие, пише руският в. "Взгляд", позовавайки се на изказване на прессекретаря на Белия дом Джей Карни.

„В съответствие с нашата политика, ние не сме изпращали и не изпращаме оръжие на опозицията в Сирия, но продължаваме да проучваме различните опции”, заяви Карни и припомни, че американският президент Барак Обама е потвърдил възможността да бъдат предприети всякакви мерки по отношение на Сирия, включително използване на военна сила.

Карни поясни, че САЩ обсъжда тези въпроси „със своите съюзници”, както и с една от ключовите сирийски опозиционни групировки- Военния съвет.

Крокодилските сълзи на "световната общност"

Представителят на ООН по хуманитарните въпроси Джон Гинг изнесе доклад, в който се отбелязва, че Сирия е изпратена десетки години назад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com