"Титан" заложил капитала на ЦСКА, за да получи заем

5568
"Титан" заложил капитала на ЦСКА, за да получи заем

„Титан" е заложил целия си бизнес в Общинска банка срещу заем от 12 милиона лева, което става ясно от справка в Търговския регистър, съобщава в-к „24 часа”. По-голямата част от получените пари ще отидат за покриването на стари дългове. Заложени са и акционерните участия на холдинга, включително и тези на „Титан спорт", който се явява едноличен собственик на капитала на ЦСКА.

Причината за заема са отново забавени плащания от общините към „Титан" за сметопочистването. Заради това се е прибягнало до рефинансирането. В Борисовата градина усилено се говори, че вече е постигната договорка с турския бизнесмен Фуат Гювен, който да вземе участие с 15,5% от акциите на клуба. Документите по сделката вече били подготовени и след няколко дни се очаква да бъде обявена. Гювен е един от най-мощните бизнесмени в България и е собственик на D-bank. От „Титан" отдавна търсят партньор, като почти се бяха споразумели с Гриша Ганчев, но тогава дойдоха проблемите на ловешкия бизнесмен с властта.

 

Редактор: Константин Костов

Лудогорец е новият шампион на България

Лудогорец е новият шампион на България. Дебютантът в „А” група издуха ЦСКА с 1:0 и спечели последния мач в първенството, з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com