Великобритания обяви документи с данни за НЛО

11928
Великобритания обяви документи с данни за НЛО

Министерството на отбраната на Великобритания обяви днес архив с данни за НЛО, включително правителствени доклади и разследвания по сигнали за наблюдение на странни летящи обекти, посочват британските вестници "Дейли телеграф" и "Гардиън", предава "Денешен", цитиран от КРОСС.

Открити са общо 25 документа в Британския национален архив. Сред тях е и доклад на министерството на отбраната, адресиран до канцеларията на премиера Тони Блеър, за политиката по отношение на НЛО.

Материалът съдържа подробна спецификация на задълженията на служителите, които заемат постове в британската служба за НЛО, затворена през 2009 година.

От нея се разбира, че като задължение на служителите в тази служба е било разработването на доклади, в които се посочвала позицията на Министерството на отбраната по отношение на НЛО. Освен това те трябвало да провеждат и разследвания на многобройните сигнали за наблюдавани странни летящи обекти, идентифицирани в повечето случаи като НЛО.

Сред обнародваните документи има и редица описания на странни случки, като една, в която се посочва, че полицай е забелязал НЛО над стадиона на футболния клуб "Челси". От друга пък става ясно, че трима мъже в черно са посетили жител на окръг Линкелншер в Източна Англия.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа