Ударен старт на седмицата с римското и манчестърското дерби

4499
Ударен старт на седмицата с римското и манчестърското дерби

В понеделник обикновено единственото, с което е изпълнено е съзнанието ни, е че започва новата работна седмица. Този понеделник обаче е различен – две големи футболни дербита в Италия и Англия ще стоплят деня ни и ще ни карат да очакваме вечерта, за да се насладим на майсторски футбол.

Рома – Лацио, 21:45 часа

Ясно е при кого отива третата награда на "Гол за гол"

Последният кръг в „Гол за гол” за месец март вече е история. С неговото завършване е известен и третият победител в играта,...


Няма как римското дерби да не фокусира вниманието, въпреки че през тази година двата отбора не се борят за титлата в Италия.

Всъщност двата тима ще се борят за мястото си в Европа – за „Лацио” това е последен шанс по някакъв начин да подгони „Милан” за лелеяното трето място, даващот право на участие в Шампионската лига, макар орлите да са на 8 точки от росонерите, а „Рома” е на 3 точки от вечния враг и победа ще позволи на „вълците” да се борят за място в Лига Европа.

Последното дерби между двата отбора завърши в полза на „Лацио” при атрактивното 3:2, но като цяло „Рома” по-често излиза победител в римския сблъсък – 48 победи за „вълците”, 37 за „орлите” и 53 равенства. Последните три мача обаче са все победи за „Лацио”, а преди това „Рома” имаше пет поредни победи в дербито.  От 12 мача насам двата отбора не са фиксирали равенство.

Като временна форма и двата отбора не са в цветущо състояние – „Рома” има три победи в последните си пет мача в Серия А, „Лацио” е само с две. Отделно „орлите” играят и в Лига Европа, а това изчерпва силите им.

Челси повали Юнайтед след извънземен гол на Демба Ба

В преиграване от четвърфиналната фаза на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия отборът на "Челси" успя да елимира "Манчес...

И в двата състава преди срещата има някои липси, макар и не ключови. При „Рома” ще липсват Пабло Освалдо и Иван Пирис, които са наказани.  Под въпрос са Федерико Балцарети и Маркиньос. За „Лацио” няма да играят Серджо Флокари, Андре Диас, Абдулай Конко и Кристиян Броки. С болки е и Джузепе Биава, но предвид състоянието на Диас и Конко той ще се появи, защото иначе „Лацио” остава без защита.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Рома” – 1.90 за победа на вълците при 3.60 за равенство и 3.75 за успех на „Лацио”.

Прогноза:

Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити, 22:00 часа


Яя Туре иска 45 млн. паунда възнаграждение в новия си контракт с Манчестър Сити

Халфът Яя Туре е съвсем близо да преподписване с все още настоящия шампион на Англия "Манчестър Сити", предаде БГНЕС. Според "The Sun"...

Дербито на Манчестър този път представлява своеобразно предаване на титлата – „Сити” изостава с 15 точки от „Юнайтед” и всичко в Премиершип отдавна е ясно.

Въпреки липсата на интрига в борбата за титлата, едва ли „Сити” ще приеме просто така съдбата си – освен чисто футболното съперничество, все още действащият шампион на Англия трябва да брани втората си позиция, тъй като „Челси” и „Тотнъм” са на само 4 точки отзад.

В исторически аспект „Юнайтед” има голямо превъзходство в дербито – 65 победи срещу 41 победи за „Сити” и 49 равенства.  В седем поредни мача между двата тима няма равенство, като в три поредни гостувания на „Сити” „Юнайтед” печели с 3:2.

В последните седем мача в Премиершип „червените дяволи” взеха седем поредни победи, като при последните шест успеха не са пуснали гол. „Юнайтед” обаче загуби ключови мачове в други турнир – 1:2 срещу „Реал Мадрид” на осминафинал в Шампионската лига и 0:1 на четвъртфинал за Купата на Футболната асоциация от „Челси”. „Сити” пък имат пет победи в последните седем мача, четири поредни победи.

При съставите за „Юнайтед” се връщат Уейн Руни и Рафаел Да Силва, но Пол Скоулс е аут, а Неманя Видич и Джони Еванс ще минат късен фитнес тест, за да се разбере могат ли да играят. За „Сити” в игра се връща Венсан Компани, но Джак Родуел е аут, а Майка Ричардс и Майкон играха с младежкия отбор на шампионите и поне единият може да почне като титуляр.

Зрелищно 2:2 между Фиорентина и Милан

В изключително зрелищен и изпъстрен със спорни съдийски отсъждания двубой отборите на "Фиорентина" и "Милан" завършиха при равен резулт...

Средните ставки на букмейкърите дават предимство за „Юнайтед” – 2.25 при 3.40 за „Сити” и 3.50 за равенство.

Прогноза:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com