Усик: Мачът между Пулев и Кличко ще бъде страхотен

172700
Усик: Мачът между Пулев и Кличко ще бъде страхотен

"Мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще бъде страхотен", сподели за БГНЕС олимпийският шампион от Лондон Александър Усик, който на Игрите през миналата година спря на полуфиналите Тервел Пулев, а вече се състезава като професионалист.

Кобрата си спечели правото да спори за титлата в тежка категория на Световната боксова федерация, която в момента е притежание на Владимир Кличко. Украинецът ще излезе срещу руснака Александър Поветкин съвсем скоро, но преди срещата Владимир е сочен за фаворит. Победителят от нея евентуално ще бъде и човекът, когото Пулев ще трябва да победи, за да сбъдне мечтата си да стане шампион на планетата. За Усик, който отскоро е сред професионалистите, Владимир е пример за подражание, най-малкото като сънародник.

Кобрата: Отдавна се чувствам равен с Кличко

"Отдавна се чувствам равен с Кличко и не мисля, че е нещо повече от мен", каза Кубрат Пулев при завръщането си в България, съобщи БГНЕС...

В същото време екзекуторът на по-малкия брат Пулев не смята веднага да се пуска при най-тежките, а да прави плавно придвижване до най-интересната категория. "Мисля, че това ще бъде естествено развитие. Нямам търпение", заяви Усик. "Братята Кличко са моите герои. Кубрат Пулев пък е боксьор от топ класа. Но Владимир е номер едно. Мачът между тях ще бъде страхотен", добави той. Усик вече планира първия си мач като професионалист и добави, че скоро ще има новини по въпроса.

На снимката: Владимир Кличко

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com