Паднахме до 64 място в ранглистата на ФИФА

5823
Паднахме до 64 място в ранглистата на ФИФА

България пропадна с цели 11 позиции до 64-ото място в ранглистата на ФИФА след последната й актуализация, а в същото време "лъвовете" бяха задминати в класацията и от съперника си в световните квалификации Армения.

През последния месец нашият тим загуби с 0:2 от Македония в контрола, а преди броени дни падна с 0:1 от Италия в световна квалификация, преди да надиграе трудно Малта с 2:1 като гост. Тези резултати в крайна сметка отреждат на тима ни да изпадне от Топ 60 и да окупира място до държави като Полша и Шотландия, която пък губи цели 13 позиции. "Адзурите", които ни надиграха в Палермо пък дърпат до третата позиция в ранглистата, печелейки две места. Лидер остава Испания, следвана от Германия. Колумбия отстъпва до петата позиция, шести е тимът на Белгия. По-нататък са Уругвай, Бразилия, Холандия и Хърватия.

Друг от съперниците ни в квалификациите, Дания, бележи възход с четири позиции и вече е 23-и в ранглистата. Чехия изпада от Топ 30 и вече заема 32-ата позиция след последните разочароващи резултати за тима на Михал Билек. Армения пък литна и ни изпревари в класацията на ФИФА, след като вече заема 55-ото място, макар ние да сме втори в групата ни за Мондиал 2014.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com